Reacţiile „tigroaicelor“ după victoria imensă cu ŢSKA Moscova: „Cinci goluri nu sunt nici multe, nici puţine“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pintea

În prima manşă a sfeturilor de finală al Ligii Campionilor, sâmbătă, CSM Bucureşti a făcut unul dintre cele mai bune meciuri din actualul sezon şi a obţinut o victorie reconfortantă, scor 32 -27, contra echipei ŢSKA Moscova

Partida din Sala Polivalentă a fost dominată aproape în permanenţă de tigroaice. După o scurtă perioadă echilibrată, bucureştencele s-au desprins repede la 5 goluri diferenţă (8-3 în minutul 12) şi au continuat să îşi mărească constant avantajul, reuşind să aibă la pauză o distanţă de 8 goluri faţă de adversare (20-12). Diferenţa maximă s-a înregistrat la jumătatea reprizei secunde (27-19), moment în care rusoaicele a reuşit să se organizeze mai bine în defensivă. Finalul meciului a consemnat un avans de doar 5 goluri, unul foarte important, dar nu decisiv. 

Avantajul cu care CSM va porni în meciul retur a fost comentat şi de antrenorul Adrian Vasile, la interviurile de după meci, "Prima repriză a fost aproape perfectă. Oricât de mult ne-am dori, e foarte greu să repeţi o asemenea repriză în care eşti la cel mai înalt nivel. E o diferenţă importantă. Cinci goluri sunt importante, dar nu este în niciun caz una dintre diferenţele alea care te poate relaxa. Şi pe undeva mă bucură lucrul ăsta. Returul din Moscova o să fie foarte echilibrat. O să jucăm cu public, lucru care deja pentru noi este un lucru neobişnuit, să avem gălăgie în sală. Se va juca pe durata tuturor celor 60 de minute. Este unul dintre acele meciuri în care toată munca pe care ai depus-o pe parcursul anului trebuie să se reflecteze în acel meci", a spus tehnicianul. 

Şi Crina Pintea a vorbit despre importanţa victorie şi a ţinut să precizeze că accederea în Final Four încă nu este asigurată. "S-a văzut că am fost o echipă astăzi, asta îmi doresc de fiecare dată să se întâmple, să jucăm aşa frumos şi să ne bucurăm de handbal. Sper din toată inima ca săptămâna viitoare să ne ducem acolo la fel de motivate şi la fel de energice, ca să câştigăm. Cinci goluri în handbal nu sunt nici multe, nici puţine, dar trebuie să fim concentrate şi să ne gândim la ceea ce ne-am propus şi ceea ce ne dorim. Despre asta e... toate ne dorim să ajungem acolo şi cred că este posibi", a spus pivotul Crina Pintea, care a aniversat sâmbătă împlinirea vârstei de 31 de ani.

Minaur, în semifinalele EHF 

România va fi reprezentată în penultimul act al EHF European League de Minaur Baia Mare. Băimărencele s-au calificat în semifinalele competiţiei după ce au învins pe HC Dunărea Brăila în ambele manşe din sferturile de finală, 27-25 (13-14), sâmbătă, în Sala ''Lascăr Pană'' din Baia Mare, respectiv 31-24 în meciul tur de la Brăila. Turneul final este programat pe 8 şi 9 mai, gazda competiâiei urmând să fie stabilită ulterior. 

Rezultate sferturi de finală

CSM Bucureşti - CSKA Moscova 32-27

Buducnost (Mun) - Gyor ETO (Ung) 19-30

Vipers Kristiansand (Nor) - Rostov-Don (Rus)

*Ambele meciuri se vor juca săptămâna viitoare

Brest Bretagne (Franţa) - Metz Handball (Franţa)

*Se va juca duminică 

*Câştigătoarele din dubla manşă se vor califica la Turneul Final 4, care va avea loc la Budapesta, la finalul lunii mai.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite