Tunete şi fulgere la adresa arbitrajului, după înfrângerea Craiovei: „A râs de Oblemenco, de un milion de olteni!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Steaua s-a calificat în penultimul act al Cupei României, eliminând CSU Craiova şi consemnând prima înfrângere a cuplului de pe banca tehnică a oltenilor, format din Sorin Cârţu şi Emil Săndoi.

   

Costel Gâlcă (antrenor Steaua): „Eu eram prea departe de fază, nu ştiu dacă a fost penalti sau nu. Am încredere în domnul Tudor (n.r. Alexandru Tudor, arbitrul meciului). Prima repriză am dominat total, ne-am creat ocazii de gol, a doua a fost mai echilibrată. Ne gândim deja la meciul cu Dinamo Kiev, din Europa League. Terenul a fost bun, la început. Craiova e o echipă extraordinară, cu nişte suporteri minunaţi“.

Valeriu Argăseală (preşedinte Steaua): „A fost penalti, uitaţi-vă la piciorul lui Bălgrădean şi apoi la regulament, ce spune dacă e un atac prin imprundenţă. Având în vedere că nu am avut primul 11 obişnuit, cred că ne-am mişcat foarte bine. Craiova a fost o echipă bună, a vrut, dar s-a lovit de Steaua, care are experienţă. Cu siguranţă îşi va spune cuvântul în campionat“.

Andrei Prepeliţă (mijlocaş Steaua): „Sperăm la event anul acesta, ne lipseşte. Nu ştiu mare lucru despre procesul pierdut de Steaua, conducătorii ne-au zis să stăm liniştiţi. Trebuie să încheiem campionatul cum trebuie şi să câştigăm meciul cu CSMS Iaşi. Mai am contract cu Steaua şi apoi voi vedea dacă mă voi întoarce la Craiova“.

Emil Săndoi (antrenor CSU Craiova): „A fost un joc echilibrat, balanţa putea să încline şi în favoarea noastră. Am jucat de la egal la egal, uneori am fost peste. Cred că suprafaţa de joc a fost una OK pentru condiţiile atmosferice din ultima vreme. Jucătorii Stelei care au lipsit, marea lor majoritate, aveau probleme medicale. Nici noi n-am avut jumătate de echipă. Nu cred că Steaua a desconsiderat jocul sau pe noi, dar mai sunt meciurile din campionat împotriva Stelei, vom vedea ce s-a întâmplat. Nu putem să-i reproşăm ceva lui Bălgrădean (n.r. Cristian Bălgrădean, portartul CSU Craiova), trebuie să vedem fazele, în timpul jocului totul se derulează foarte rapid. Suntem într-o poziţie bună în campionat (n.r. pe locul patru) şi trebuie să profităm“.

Pablo Brandán (mijlocaş CSU Craiova): „Ne pare rău, era ceva foarte important pentru noi! Arbitrul o să rămână în istorie pe viaţă, sigur! Ei au jucat bine în prima repriză, noi în a doua“.

Cristian Bălgrădean (portar CSU Craiova): „Nu vreau să comentez arbitrajul. După părerea mea nu a fost penalti şi atât. După părerea mea, tuşierul putea să intervină, pentru că a văzut şi putea intervine, să anuleze penaltiul. E greu, sunt prea fricoşi să intervină peste central. Sunt supărat, sunt frustrat. Vreau să le mulţumesc tuturor oamenilor care au fost lângă noi, au fost extraordinari, sper să rămână aşa. Cred că un rezultat de egalitate era mai echitabil. Prima repriză a fost a lor, a doua a noastră“.

Gică Craioveanu (director de imagine CSU Craiova): „Şi-a bătut joc nu de Craiova, Universitatea, ci de un oraş întreg şi o provincie întreagă. Au fost 25.000 de oameni care au vrut să-şi vadă echipa favorită, care a jucat foarte bine în repriza a doua şi domnul Tudor a decis să decidă meciul cu un penalti inventat. Îmi pare rău şi nu sunt un timp care nu s-a luat niciodată de absolut nimic, dar mi se pare o decizie ireală, urâtă, mai ales că tu nu vezi faza! Când l-a văzut pe Râpă cu genunchii plecaţi... Ca şi arbitrul internaţional, trebuie să ştii... Dacă Steaua era mai bună ca noi, ziceam, dar cum să dai acel penalti? Sunt prieten cu Gâlcă, cu jucători de Steaua, dar să-ţi baţi joc de un milion de olteni? Bă, îmi vine să plâng, îmi vine să plâng, asta-i realitatea! Se încheie o istorie uriaşă a noastră, a Craiovei, a râs de Oblemenco, de Săndoi, de Cârţu, de o istorie întreagă. Îmi pare rău!“. 

FOTO Steaua, ultima echipă calificată în semifinalele Cupei României, în ultimul meci de pe stadionul „Ion Oblemenco“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite