Reacţii după duelul românesc din Liga Campionilor! Ce a spus Cristina Neagu despre "măcelul" de la Vâlcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neagu

CSM Bucureşti se poate considera calificată printre primele opt echipe ale Ligii Campionilor, după ce a câştigat la o diferenţă imensă derby-ul românesc din prima manşă a optimilor competiţiei, scor 33-24, în deplasare, cu rivala Râmnicu Vâlcea,

Sâmbătă, duelul istoric din optimile celei mai importante întreceri handbalistice europene la nivel de cluburi a fost tranşat categoric de "Tigroaice".  Înainte de începerea meciului de la Vâlcea, bucureştencele erau considerate favorite la calificare, dar diferenţa de 9 goluri înregistrată la final era imposibil de anticipat. 

Gazdele au rezistat ritmului partidei doar prima repriză. terminată cu "tigroaicele" în avantaj minim, scor 12-13. Partea secundă să fie o demonstraţie de forţă a Cristinei Neagu, 13 goluri în total, şi a colegelor ei, rezultatul final rezolvând în proporţie de 99% enigma echipei care urmează să se califice mai departe. 

În ciuda rezultatului de la final, antrenorul "tigroaicelor", Adi Vasile, a declarat că soarta calificării nu este încă jucată "E o diferenţă la care puteam doar visa înaintea meciului. Am avut maturitatea necesară pentru a gestiona un meci deosebit de important. Cred că e un efort al întregii echipe. Returul trebuie jucat de la 0-0, va trebui să avem o concentrare chiar mai mare decât astăzi. Au fost multe meciuri care s-au întors. Diferenţa e una mare, dar nu voi accepta niciun pic de relaxare", a declarat antrenorul lui CSM Bucureşti.

"Scorul reflectă diferenţa între noi şi Vâlcea"

Cea mai bună jucătoare de pe teren, Cristina Neagu, a fost încântată de jocul echipei sale şi nu a.ratat ocazia să le înţepe pe adversare. "Cred că am jucat la superlativ, de la prima jucătoare la ultima, am pregătit meciul foarte bine şi cred că diferenţa de scor reflectă diferenţa între noi şi Vâlcea în acest moment. Vâlcea a fost mereu foarte încrezătoare împotriva noastră, aş spune chiar un pic arogantă în unele dintre confruntări. Noi am venit să câştigăm, am vrut să rezolvăm calificarea din primul meci. Dar există returul şi trebuie să îl tratăm cu seriozitate pentru că se poate întâmpla orice", a spus Cristina.

Tehnicanul gazdelor a recunoscut superioritatea adversarelor, dar consideră exagerat scorul final. ”Diferenţa e mult prea mare, a fost o primă repriză echilibrată, CSM a luat apoi avantaj. Neagu şi Lazovic au făcut diferenţa.. Îmi pare rău de diferenţa de scor, dar trebuie să recunosc că CSM a fost echipa mai valoroasă. Calificarea e în mare parte jucată, vor beneficia şi de terenul propriu. Dar nu vom ceda lupta”, a declarat Florentin Pera.

Manşa retur va avea loc în 13 martie, la Bucureşti, iar câştigătoarea din dubla manşă se va califica în sferturile de finală, în care va întâlni Krim Ljubljana sau CSKA Moscova.

Sferturile de finală sunt programate între 3-11 aprilie, urmate de Turneul Final Four de la Budapesta, în 29-30 mai.

SCM Râmnicu Vâlcea 24 Au marcat: Liscevici 7, Florica 5, Gonzalez 4, Glibko 3, Lopez 2, Aardahl 1, Elghaoui 1, Minevskaja 1. 

CSM Bucureşti 33 Au marcat: Neagu 13, Lazovici 7, C, Martin 4, Dembele 4, Moisă 2, Cvijici 1, Omoregie 1, Pintea 1. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite