Reacţie halucinantă a lui Iordănescu după înfrângerea cu Albania: „Nu e o seară neagră, nu e o eliminare ruşinoasă, am obţinut un punct! Întrebaţi-l pe Burleanu dacă rămân selecţioner”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Selecţionerul Anghel Iordănescu pare total rupt de realitate. Deşi România a pierdut pentru prima oară în faţa Albaniei, după 68 de ani, înfrângere echivalentă cu eliminarea de la Campionatul European încă din faza grupelor, antrenorul de 66 de ani nu-şi reproşează nimic.

"Chiar nu ne reproşăm nimic. Regretăm rezultatul, dar nu e o seară aşa neagră cum o vedeţi dumneavoastră. Înfrângerea a venit de la echipa Albaniei, care are 21 de jucători care activează în străinătate. Au fost foarte multe momente când echipa noastră a fost la cârma jocului. Ne reproşăm că am primit din nou un gol parabil, într-un moment în care jocul era în favoarea noastră. În repriza a doua am încercat să revenim în joc, am împins jocul mult, dar din păcate nu am reuşită să marcăm. Nu pot să fiu supărat pe jucătorii noştri, şi-au dorit, au alergat, au încercat să controleze jocul, dar ăsta este fotbalul. Echipa noastră în repriza a doua a fost prezentă în joc, dar ne-a lipsit finalizarea. Au fost şi oportunităţi. Ocazii clare nu am avut, dar dacă aveam «feeling» la finalizare poate puteam să marcăm. Nu am ce să le reproşez jucătorilor", a spus Iordănescu la Dolce Sport.

Anghel Iordănescu a precizat că eşecul în faţa Albaniei nu "cade bine", dar albanezii nu mai sunt cum erau cu câteva decenii în urmă. "Nu ne cade bine o înfrângere din faţa Albaniei, dar nu mai consideraţi Albania de pe vremea lui Dobrin sau Dumitrache. Albania a progresat enorm de mult. Dacă vreţi să fim realişti trebuie să înţelegem că pentru noi a fost o performanţă că am ajuns aici", a adăugat el. Selecţionerul a menţionat problemele legate de unii dintre jucătorii din lotul României. "Lucică Sânmărtean este mai greu să înceapă meciul ca titular în condiţiile în care nu mai este la prima tinereţe, are 36 de ani", a menţionat Iordănescu. Întrebat la ProTV dacă va continua la echipa naţională, Iordănescu a răspuns: "Întrebaţi-l pe preşedintele Burleanu!" Chestionat apoi dacă doreşte să continue, antrenorul a precizat că vrea să plece "în concediu".

Iordănescu nu consideră drept "ruşinoasă" eliminarea României: "Deloc. Am obţinut un punct, am marcat două goluri şi sunt echipe care au pierdut la trei goluri diferenţă, la două goluri diferenţă. Din punctul meu de vedere, dacă analizăm situaţia fotbalului nostru, eu zic că a fost o performanţă că am fost aici. Că ne-am fi dorit mai mult, asta e cu totul altceva".

Citeşte şi:

România - Albania 0-1: Adio, Euro! Adio, Iordănescu! Capul în pământ şi înapoi acasă

Torje îl contrazice pe Iordănescu: Este ruşinos. Le cerem scuze suporterilor

Corespondenţă de la Lyon: Iordănescu, exploziv: „Sunteţi un om rău! N-aţi realizat nimic în viaţă“. Cui i s-a adresat

Cine va fi viitorul selecţioner? „El trebuie să vină. Daţi-i un milion de euro! E singurul care poate revitaliza fotbalul“

După ce a ucis speranţele românilor, Tătăruşanu îşi pune cenuşă-n cap: „Îmi asum vina pentru gol, în fotbal sunt şi momente grele. Asta ne e valoarea!”

Cifrele dezastrului care ne trimite acasă: Albanezii au alergat mai mult decât noi şi au şutat mai mult la poartă

Cine se califică, cine pleacă acasă împreună cu România şi Ucraina. Toate calculele şi scenariile posibile la Euro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite