Reacţie dură după deschiderea „Arenei Naţionale“: „E o decizie halucinantă!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştefan Gadola, acţionar CFR Cluj
Ştefan Gadola, acţionar CFR Cluj

Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) a anunţat, astăzi, ceea ce se ştia de o lună: partidele găzduite de Bucureşti, în cadrul Campionatului European (11 iunie - 11 iulie) vor avea spectatori în tribune. Decizia e considerată însă una discriminatorie.

România a frecat porţile arenelor sportive, începând din martie 2020, interzicând accesul spectatorilor în tribune. Asta în timp ce, în restul Europei, au mai existat, totuşi, unele ţări care, în anumite perioade, au găzduit meciuri cu spectatori, când situaţia epidemiologică a permis acest lucru.

Astăzi, Ministerul Tineretului şi Sportului a confirmat ceea ce anunţase şi Federaţia Română de Fotbal, luna trecută: partidele din cadrul Euro 2020 (competiţia şi-a păstrat denumirea, în mod simbolic) se vor desfăşura cu spectatori în tribune. 

Decizia e una bizară însă, în condiţiile în care, de mai bine de un an, în ciuda insistenţelor cluburilor, dar şi eforturilor făcute de Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) n-a existat nicio intenţie din partea autorităţilor de a permite revenirea fanilor în tribune la meciurile din Liga I! Exact această anomalie a fost subliniată şi de Ştefan Gadola, acţionar CFR Cluj, într-o intervenţie la Pro X.

Ce a spus Ştefan Gadola?

*E o decizie puţin halucinantă. De ce? COVID-ul nu merge la Campionatul European şi vine la cel naţional? E păcat! Ar trebui să găsească soluţii pentru a fi spectatori şi la meciurile din campionatul naţional, ar fi absolut normal. Eu cred că s-ar putea face cu o organizare bună şi corectă.

*Eu călătoresc mult la Bucureşti. Mă duc în aeroport: un scaun liber, pe unul poţi să şezi. După care, urcăm în aeroport şi stăm unul lângă altul. Da, cu mască, dar să stăm cu mască şi pe stadion. Eu cred că s-ar putea organiza, iar cu multă atenţie s-ar respecta.

Programul meciurilor de la Bucureşti

Grupa C

Duminică, 13 iunie 2021, ora 19.00

Austria – Macedonia de Nord

Joi, 17 iunie 2021, ora 16.00

Ucraina – Macedonia de Nord

Luni, 21 iunie 2021, ora 19.00

Ucraina – Austria

Optime de finală

Luni, 28 iunie 2021, ora 22.00

Locul 1 grupa F – Locul 3 din grupa A/B/C

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite