Răzvan Lucescu, atacat degeaba de Hagi: România se convinge acum că fostul rapidist a avut mare dreptate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După Euro 2019, Hagi a insistat că generaţia lui Ianis va rupe norii şi la seniori. Deocamdată, lucrurile stau cu totul altfel.

În această vară, România U-21 a făcut un Campionat European remarcabil, avansând până în semifinale. 

Imediat, aşa cum se întâmplă, de obicei, în România, mulţi au luat acest succes izolat, venit după decenii de eşecuri la acest nivel, şi l-au prezentat ca pe salvarea fotbalului românesc! Atunci, cam singurul care a avut un altfel de discurs a fost Răzvan Lucescu: „Nu, generaţia asta nu poate fi salvarea fotbalului românesc. E doar o speranţă, o situaţie de moment. Cum noi nu suntem în măsură de a avea performanţe cu echipele de club, cu echipa naţională mare, ne legăm foarte tare de această naţională de tineret. Dar naţionala de tineret nu înseamnă fotbalul românesc. După acest turneu, fiecare jucător o va lua pe un drum. Poate fi dusă această naţională, toată, la naţionala mare şi poate obţine rezultate la nivelul naţionalelor mari? Nu! A, că dintre aceşti jucători, 5-6 vor forma un grup puternic şi poate că acest grup poate aduce calificări echipei naţionale, da. Asta se poate întâmpla“. 

Chiar dacă, imediat, Lucescu jr a fost contrat puternic de Gheorghe Hagi, care a insistat că generaţia lui Ianis va rupe norii, acum se vede că Răzvan Lucescu a avut dreptate, iar fotbaliştii promovaţi de la tineret n-au făcut diferenţa şi la seniori.

5 fotbalişti promovaţi de la Europeanul de tineret a avut România pe teren în meciurile cu Feroe şi cu Norvegia: Nedelcearu, Ianis Hagi, Puşcaş, Coman şi Rus.   
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite