Răzvan Burleanu, despre schimbările făcute de FRF: parteneriat cu Ungaria, şansele pentru organizarea Euro 2020 şi propunerile pentru comisiile UEFA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Răzvan Burleanu a susţinut luni o conferinţă de presă la Casa Fotbalului, după şedinţa săptămânală a Federaţiei Române de Fotbal.

Răzvan Burleanu: „Acceptarea candidaturii României pentru organizarea Euro 2020 va produce beneficii extraordinare: economic, social şi în privinţa fenomenului fotbalistic din România. Se va vota ţara care va găzdui finala, fie la Londra, fie la München. După se va vota ce ţări vor găzdui meciuri din sferturi, apoi cele din faza grupelor, lucruri tehnice importante. 

Candidăm cu un singur oraş, un singur stadion, Naţional Arena. În ceea ce priveşte alte stadioane din România am vorbit ca meciurile ale echipei naţionale din această campanie de calificare să poată fi găzduite de alte oraşe, în afară de Bucureşti. Sunt şanse foarte mari, este o misiune a întregii ţări.

Parteneriat cu Federaţia Maghiară de Fotbal

Vineri, pe 18 aprilie, m-am întâlnit la Budapesta cu preşedintele Federaţiei Maghiare de Fotbal, când am discutat despre un acord de parteneriat pentru dezvoltarea anumitor acţiuni în judeţele de graniţă ale României şi ale Ungariei şi am stabilit formarea unui grup de lucru în ceea ce priveşte meciurile pe care le avem disputat în Euro 2016. Ne dorim să avem o relaţie şi un real parteneriat şi să ne sprijinim reciproc.

Schimbările de la UEFA, un alt subiect important - trecând la expunerea hotărârilor luate de Comitetul Executiv săptămâna trecută aş vrea să rezum schimbările care au avut loc: vreau să clarificăm că iniţiativa schimbării unor membri din cadrul comisiei UEFA nu mi-a aparţinut. Am primit o notificare şi, dacă au avut loc modificări la conducerea FRF, atunci avem posibilitatea de a propune noi membri în aceste comisii. Se pare că doar în România nu înţelegem că orice organizaţie care şi-a adus conducerea în mod democratic trebuie să provoace schimbări. Dacă ne dorim deschidere şi sprijin concret de la UEFA este nevoie să oferim acelaşi lucru, ori pentru aceasta este nevoie de oameni bine pregătiţi. La UEFA am înaintat o listă cu propuneri şi am trimis-o. 

Mircea Sandu, invitat să-i cedeze locul lui Miodrag Belodedici

Prima nominalizată a fost Camelia Nicolae, care activează în fotbal din 1986, la nivel de club şi apoi federal. E delegat UEFA din 2009 şi a coordonat loturile de fotbal feminin în această perioadă. Radu Vişan este un al om pentru care am optat, am hotărât să trimitem un tehnocrat de carieră, care are peste 10 ani de experienţă. Pentru dezvoltare şi asistenţă tehnică am optat pentru Aurel Ţicleanu, cu o aplecare către fotbalul juvenil, el coordonând noul departament de scouting. Îl înlocuieşte pe Miodrag Belodedici, care nu s-a simţit în largul lui în această comisie, un an şi jumătate nemaiparticpând la întâlniri. El va activa în comisia de fotbal UEFA, în care activează Mircea Sandu, acesta din urmă neputând fi schimbat prin prisma funcţiei pe care o ocupă acum. Dacă el îi va ceda lui Miodrag Belodedici, noi vom da toată susţinerea.

Atât Belodedici cât şi Jean Vlădoiu, nu doar că le-am confirmat poziţiile la FRF, dar vor avea atribuţii noi la nivelul instituţiei: primul va avea sarcini atât în zona de scouting, la juniori, iar al doilea îşi va extinde activitatea de la fan club, faţă de vechea conducere,  când nu s-a bucurat de susţinere. Totodată, pe Adalbert Kassai îl voi înlocui“.

Ştiri pe aceeaşi temă:

A tăiat în carne vie: la 50 de zile după ce a ajuns la FRF, Burleanu a trecut la concedieri. Cine sunt primele „victime“

Haos la prima şedinţă a FRF cu Burleanu preşedinte! Comitetul Executiv s-a amânat o săptămână, situaţia Craiovei a rămas "suspendată"

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite