Răzvan Burleanu: „Dacă se respectă statutul, CSU Craiova n-are drept de promovare“. Şeful FRF a dezvăluit noile reguli ale sistemului de licenţiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi oficialii lui CSU Craiova au anunţat zilele trecute că echipa lor a primit din partea UEFA dreptul de a promova în Liga 1, preşedintele FRF nu este de aceeaşi părere, precizând că formaţia din Bănie nu poate promova, chiar dacă va obţine acest drept pe terenul de joc.

CSU Craiova se află pe primul loc al seriei a 2-a din Liga a 2-a şi se pregăteşte cu mare pompă de play-off, oficialii olteni fiind convinşi că nimeni nu le poate sta în cale în drumul spre primul eşalon fotbalistic al ţării. Însă, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, le taie elanului conducătorilor grupării susţinută de Primăria Craiovei, precizând că, statutar, CSU n-are drept de promovare în Liga 1.

"CS Universitatea Craiova este afiliată provizoriu, la ultima Adunare Generală nu s-a votat afilierea definitvă. Procedura nu este foarte clară. Dacă eşti afiliat provizoriu, îndeplineşti toate condiţiile din punctul meu de vedere. Cred că nu s-a aprobat definitiv din cauza presiunii exercitate şi de Mititelu şi de aceea Adunarea Generală a ezitat. Numai că, respectând statutul FRF, echipa n-are drept de promovare", a comentat Burleanu la Digi Sport. 

Şeful FRF a lăsat totuşi o portiţă deschisă pentru CSU Craiova. "În perioada imediat următoare vom clarifica. Am cerut timp pentru a ne adresa celor de la UEFA, pentru că, conform statului, echipa n-are acest drept, pentru că trebuie să stea trei ani înainte de a promova, valabil pentru echipele nou înfiinţate. Opinia mea ca preşedinte este că nu putem face trimitere decât la statutul FRF", a conchis Burleanu.

Zilele trecute, Ion Geolgău, directorul general al clubului CSU Craiova, le-a dat o veste bună suporterilor olteni. Oficialul craiovean a anunţat că UEFA ar fi acceptat ca echipa finanţată de Primăria Craiova să joace la anul în Liga 1 dacă va promova. În zilele următoare, FRF va face publică poziţia UEFA faţă de prosibila promovare a Craiovei.

Echipele care nu iau licenţa vor fi depunctate, nu retrogradate

Cât priveşte sistemul de licenţiere, UEFA a recomandat FRF să nu mai impună retrogradarea echipelor care nu iau licenţa, ci, în primă instanţă depunctarea. Informaţia a fost confirmată tot de Burleanu, care a explicat noile proceduri: "Recomandarea UEFA este să avem o relaxare în ceea ce priveşte licenţierea pentru următoarea ediţie de campionat. În primă fază, dacă nu îndeplineşti condiţiile de licenţiere, să nu fii imediat retrogradat, ci să ţi se ia câteva puncte. În a doua fază, ţi se dă un anumit termen, de 30 de zile şi dacă nici atunci nu ai reuşit să îndeplineşti condiţiile, ţi se mai iau câteva puncte, mergând practic până la sancţiunea să ţi se suspende dreptul de a face transferuri de jucători. Altfel spus, nu mai vorbim de retrogradare, ci de depunctare a echipelor. Aşteptăm o analiză comparativă să vedem care sunt sistemele în alte campionate în Europa."

CITIŢI ŞI:

Gino Iorgulescu a clarificat sistemul competiţional al Cupei Ligii. Şeful LPF: „UEFA se opune desfiinţării licenţierii!“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite