Răzvan Burleanu, noi acuzaţii: Sandu, Lupescu şi Prunea au cumpărat ceasuri de lux din banii FRF. Cum rămâneau banii „în familie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a lansat, miercuri, noi acuzaţii la adresa contracandidatului său la şefia forului, Ionuţ Lupescu, şi a fostului conducător al federaţiei Mircea Sandu.

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a lansat, miercuri, noi acuzaţii la adresa contracandidatului său la şefia forului, Ionuţ Lupescu, şi a fostului conducător al federaţiei Mircea Sandu. El a notat, într-o nouă postare pe site-ul său, că Lupescu a semnat pentru plăţi făcute de FRF pentru ceasuri în valoare de 30.000 de euro şi Mircea Sandu a aprobat ordinele de plată. Burleanu scrie că şi un alt fost oficial al FRF, Florin Prunea, a cumpărat trei ceasuri de lux în aceleaşi condiţii.

Burleanu precizează că ceasurile respective au fost cumpărate de la firma Expert Luxury SRL. “La EXPERT LUXURY SRL, Ionuţ Lupescu plăteşte pentru 2 ceasuri Cartier şi 5 ceasuri Girard o „biată” sumă de aproape 30.000 de euro. Unul din cele două ceasuri Cartier costă peste 7.000 de euro! Scuze, am greşit. Cum să plătească Ionuţ Lupescu? Directorul General FRF a semnat pentru facturi şi plăţi făcute de Federaţia Română de Fotbal pentru aceste ceasuri de 30.000 de euro! Iar Mircea Sandu le-a aprobat la plată şi a semnat pe ordinele de plată. Şi pentru că nu există niciodată suficient de multe ceasuri de lux pentru a dezvolta fotbalul românesc, peste două luni, în decembrie 2008, apare şi Florin Prunea, Director Relaţii Internaţionale FRF. Prunea cumpără alte 3 ceasuri, Gerald Genta, Girard Perregaux şi Dubey & Schaldenbrand, iar fotbalul românesc se mai îmbogăţeşte cu 3 ceasuri de lux şi pierde iar peste 10.000 de euro! Total: 10 ceasuri, peste 40.000 de euro, o singură firmă (EXPERT LUXURY), o singură echipă Naşu-Lupescu-Prunea”, notează şeful FRF pe site-ul său.

Răzvan Burleanu menţionează că pentru plăţile respective nu există aviz de recepţie, contract sau alte detalii. “Poate că Ionuţ Lupescu nu ştia că managementul performant şi transparent presupune aceste lucruri… La fel cum probabil ne va spune că nu ştia nici că firma EXPERT LUXURY SRL avea acţionar familia Castellano. Ca să vezi ce timing fericit, tocmai când fiica Naşului trăia o poveste de dragoste cu Ciro Castellano! Principiul deja consacrat: banul cheltuit rămâne în familie!  Şi, culmea coincidenţelor, EXPERT LUXURY SRL nici măcar nu era singura firmă a familiei Castellano de la care FRF achiziţiona bunuri şi servicii în acea perioadă…”, adaugă Burleanu.

Mircea Sandu a declarat, pentru gsp.ro, că Burleanu “se ocupă în continuare de bâlci”. “Astfel de cadouri, gen ceasuri valoroase, se fac în mod obişnuit în lumea fotbalului la nivel înalt. Se oferă cadouri preşedinţilor de federaţii, reprezentanţilor cluburilor la diferite aniversări sau ocazii speciale. Şi eu, de exemplu, am primit cadouri de la Federaţiile din Italia, Spania, Irak. De la ultima îmi aduc aminte că am primit un ceas din aur, cotat la peste 20.000 de euro. Un model în ediţie limitată, încrustat cu bustul lui Saddam Hussein. Probabil că am cumpărat atunci mai multe ceasuri deodată, în ideea de a face un cadou la momentul respectiv, iar restul să le ţinem pentru ocazii ulterioare similare. Repet, e o practică în fotbalul mare. Este exclus ca aceste cadouri să fi ajuns la arbitri sau observatori. Din acest moment eu refuz să mai bârfesc bârfe", a spus Sandu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite