Răzbunarea lui Mark Webber

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doar două săptămâni după ce a văzut moartea cu ochii la Valencia, australianul de la Red Bull Racing a câştigat la Silverstone. Webber a trecut şi peste un alt incident, după ce a fost dezavantajat chiar de către echipa sa înaintea calificărilor, în favoarea coechipierului său, Sebastian Vettel.

Webber a declarat că orice s-ar întâmpla în viaţa lui după accidentul terifiant de acum două săptămâni, când a zburat cu monopostul la Valencia, este un bonus. Iar viaţa l-a răsplătit în chiar prima cursă, cea de la Silverstone, acolo unde în ciuda tuturor obstacolelor, unele chiar din interiorul propriei echipe, s-a impus în Marele Premiu al Marii Britanii.

Webber a considerat că echipa l-a favorizat pe Vettel înaintea calificărilor. Germanul, care-şi avariase aripa faţă, a primit-o pe cea a lui Webber, singurul model nou care mai era disponibil, în timp ce australianul a alergat în calificări cu un model mai vechi. Furia care a rezultat de aici s-a văzut încă de la start. Webber a ţâşnit pe lângă Vettel, l-a înghesuit pe acesta în margine şi l-a obligat să greşească. Apoi, l-a ţinut pe Hamilton la respect şi nu a mai cedat până la final, după un parcurs fără greşeală.

Australianul nu a rămas dator echipei sale

Sebastian Vettel, care a ajuns pe ultimul loc după incidentul de la start a făcut o cursă fabuloasă de urmărire şi a terminat în puncte, pe locul şapte după ce în ultimele tururi a trecut pe rând de Hulkenberg, Schumacher şi Sutil într-un spectaculos duel între patru piloţi germani.

La finalul cursei, Webber nu a rămas dator după cele petrecute înaintea calificărilor şi le-a răspuns ironic celor de la boxe prin comunicaţia radio. Când aceştia l-au felicitat, australianul a răspuns: „Nu a fost foarte rău pentru al doilea pilot al echipei, nu-i aşa?".

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite