Război în culise: Ce „alianţe“ fotbalistice se fac pentru play-off şi ce echipe se mai bat pentru o clasare între primele 6

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali vrea ca, pe lângă Astra, una dintre Botoşani şi Viitorul să ajungă în play-off
Gigi Becali vrea ca, pe lângă Astra, una dintre Botoşani şi Viitorul să ajungă în play-off

Înaintea ultimei runde din sezonul regulat, cinci dintre cele şase formaţii din play-off sunt bătute în cuie: CFR, FCSB, Craiova, Astra şi Sepsi.

Dacă primele trei grupări se bat la titlu, în schimb, Astra şi Sepsi vor „arbitra“ această bătălie. 

Având în vedere relaţiile apropiate existente între Gigi Becali şi Ioan Niculae, ultimul primind chiar împrumuturi de la finanţatorul FCSB-ului pentru a plăti datoriile Astrei, se presupune că, în play-off, giurgiuvenii vor fi un aliat pentru bucureşteni. În schimb, Sepsi e considerată o echipă apropiată CFR-ului şi, tocmai din acest motiv, Gigi Becali spera ca formaţia din Sfântu Gheorghe să rateze play-off-ul.

Acum, marea miză pentru etapa din weekend e stabilirea ultimei formaţii care prinde play-off-ul. Botoşani, Viitorul şi Iaşi, despărţite de două puncte, sunt în luptă pentru locul 6. Cine bate în Viitorul – Botoşani, are asigurată prezenţa în play-off. Moldovenilor le-ar ajunge şi un egal, cu condiţia ca ieşenii să nu învingă Hermannstadt. În fine, dacă Iaşiul bate Hermannstadt, iar Viitorul – Botoşani se termină egal, atunci formaţia din Copou va ajunge în play-off pentru al doilea sezon consecutiv.

E clar că Becali ar prefera Viitorul sau Botoşaniul în play-off, având în vedere că, în ultimele sezoane, aceste formaţii au fost „furnizoare de puncte“ pentru bucureşteni. Iaşiul, în schimb, reprezintă un coşmar pentru FCSB, după ce, în precedentul play-off, echipa lui Becali a fost învinsă în Copou, iar titlul a ajuns la Cluj.

Etapa a 26-a, ultima

Vineri

Dinamo – Chiajna 20.00

Sâmbătă

Gaz Metan – D. Călăraşi 13.00

Voluntari – FCSB 19.00

Duminică

Hermannstadt – Poli Iaşi 17.00

Viitorul – Botoşani 17.00

CFR Cluj – Sepsi 20.00

Luni

CS U Craiova – Astra 20.00

*Meciurile sunt transmise de Digi Sport, Telekom Sport, Look TV

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite