Rapidiştii au intrat în hibernare cu buzunarele goale. Patru jucători au fost daţi afară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tomas Josl, care a jucat şi în Liga I, a fost afară de la Rapid FOTO Mediafax
Tomas Josl, care a jucat şi în Liga I, a fost afară de la Rapid FOTO Mediafax

În aşteptarea salariilor, giuleştenii au făcut petrecerea de final de an. Unii jucători au fost deja anunţaţi că sunt puşi pe liber.

Următorul meci oficial al Rapidului se joacă abia pe 27 februarie. Până atunci, lotul va suferi schimbări masive.
Liga a doua se mai joacă şi în acest weekend, dar Rapidul e echipa care stă, întrucât Seria I e compusă doar din 13 echipe. Aşa că giuleştenii s-au strâns la o masă care să ţină loc de petrecere de final de an şi au cerut ca de Crăciun să îşi primească în dar salariile restante. “Până pe 20 decembrie vom ajunge cu salariile la zi”, le-a promis patronul Valerii Moraru fotbaliştilor.
Singura certitudine pentru rapidişti e că lotul va suferi schimbări masive, iar câţiva dintre fotbalişti nu  se vor mai prezenta şi anul viitor la antrenamente. Primul care a fost trimis acasă e cehul Tomas Josl, care a jucat anul trecut şi în Liga I. Fundaşul de bandă stângă a avut câteva momente pe parcursul campionatului în care şi-a pierdut luciditatea, fiind eliminat pentru intrări criminale. Şi altor fotbalişti rapidişti li s-a arătat uşa de ieşire: atacantul portughez Jose Embalo, fundaşul italian Davide Grassi şi apărătorul spaniol Ferran Monzo sunt liberi să-şi caute alte echipe. “Vom aduce şase jucători noi, trei străini, trei români”, a afirmat patronul Valerii Moraru.
În război cu Ionel Ganea
Rapid a încheiat sezonul cu o victorie categorică, 4-0 pe teren propriu cu Gloria  Buzău. Succesul îi menţine pe rapidişti pe primul loc în Seria I a Ligii a doua, cu 36 de puncte, la trei puncte de urmăritoarele Dunărea Călăraşi şi Dacia Unirea Brăila. În spatele lor, cu şanse la promovare, e şi Academica Cliceni (30 de puncte).
Principala rivală a giuleştenilor se anunţă a fi echipa antrenată de Ionel Ganea, Dunărea Călăraşi, echipă neînvinsă de nouă meciuri. Dan Alexa şi Ionel Ganea au avut un clinci verbal, după ce fostul atacant şi antrenor al Rapidului a acuzat arbitraje favorabile giuleştenilor. Interesant este că băiatul lui Ionel Ganea, George, joacă la Rapid, fiind considerat unul dintre fotbaliştii de perspectivă ai echipei alb-vişinii. “Sunt mulţumit după prima parte, se putea şi mai bine dar trebuie să fim realişti, suntem echipa care am terminat pe primul loc, am avut evoluţii constant bune, am avut şi evoluţii mai proaste, dar trăgând linie eu zic că suntem în grafic", a spus Dan Alexa pentru Dolce Sport.
Cine urcă în Liga I
La finalul sezonului normal, din care mai sunt de jucat nouă etape, va urma un play-off între primele şase echipe, care, întocmai ca la Liga I, vor pleca având punctajul înjumătăţit. Promovează sigur doar prima echipă, formaţiile clasate pe locul doi în cele două serii . Rapidul mai joacă abia pe 27 februarie, când va întâlni Academica Clinceni în deplasare, după care urmează “derbyul” cu Dunărea Călăraşi pe Giuleşti.


4 jucători străini au fost anunţaţi de conducerea Rapidului că sunt puşi pe liber. Cel mai cunoscut nume e al cehului Tomas Josl
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite