Rapid, retrogradare cu brio: giuleştenii s-au făcut de râs la Cluj şi vor juca în „B“ în sezonul viitor. Final urât pentru Pancu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bergodi n-a putut salva Rapidul de la retrogradare
Bergodi n-a putut salva Rapidul de la retrogradare

După ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) le-a dat înapoi celor de la CFR cele 24 de puncte pierdute în iarnă, Săpunaru şi colegii săi aveau nevoie de o victorie pe arena din Gruia şi de un miracol pentru a continua în primul eşalon. Au pierdut însă lamentabil, deşi adversara le-a oferit şansa de a lua cele trei puncte.

Rapid a jucat finalul de campionat de parcă a ţinut cu tot dinadinsul să meargă în „B“! Etapa trecută, bucureştenii au condus CS U Craiova cu 1-0, scor la care erau ieşiţi din zona „nisipurilor mişcătoare“, însă au pierdut cu 1-2 şi apoi au primit şi o lovitură dură din Elveţia.

Totuşi, după ce Gaz Metan Mediaş a învins Concordia Chiajna cu 2-0, Rapid a mai păstrat ceva şanse de salvare, prima condiţie pentru îndeplinirea acestui obiectiv fiind o victorie la Cluj, în faţa CFR-ului.

Iar în Gruia, gazdele au ţinut să lea dea oaspeţilor o mână de ajutor, după ce Deac, fostul fotbalist al Rapidului, a văzut „roşu“, în minutul 29. Până la finalul reprizei, bucureştenii au avut două ocazii uriaşe, însă fostul lor portar, Mincă, s-a opus excelent de fiecare dată.

După pauză, Rapid a fost de nerecunoscut, deşi a jucat în superioritate numerică. Trupa pregătită de Bergodi n-a avut nicio ocazie, a luat două goluri (Petrucci 60, Tade 74 - penalty) şi a retrogradat şi din punct de vedere matematic. Golul lui Daniel Niculae (89) n-a fost decât unul de consolare şi a stabilit scorul final: 2-1 pentru CFR Cluj.

Un car de nervi, Daniel Pancu, introdus în minutul 58, a fost eliminat pentru două „galbene“ (90+2, 90+4).

Cu o etapă înainte de căderea cortinei peste Liga I, Rapid e pe 15 cu 33 de puncte, la cinci puncte de poziţia a 12-a, ultima care asigură rămânerea în primul eşalon. CFR Cluje e pe trei cu 57 de puncte.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite