Rapid se pierde în vârtejul din „B“: echipa a fost refuzată de un alt antrenor şi îşi poate pierde şi patronul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Situaţia la zi a giuleştenilor se mulează perfect pe haosul din liga secundă, acolo unde echipele se desfiinţează, iar o fostă campioană a rămas fără jumătate din terenul de antrenament.

Dacă în Liga I avem echipe cu conturi blocate de DNA, cum e cazul celor de la ASA Târgu-Mureş, şi altele în insolvenţă, CFR şi Petrolul, atunci nu e de mirare că în „B“ e un hoas total.

Miercuri, de la ora 14.00, la „Casa Fotbalului“ se vor stabili componenţa celor două serii şi sistemul competiţional, în funcţie de numărul de echipe înscrise. Până luni dimineaţă, 25 de grupări îşi depuseseră documentele necesare participării în „B“. Potrivit surselor FRF, CF Brăila urma să se înscrie şi ea, spre deosebire de FCM Dorohoi, ameninţată cu desfiinţarea.

În aceste condiţii, foarte probabil, noul sezon de liga secundă va avea două serii de câte 13 formaţii, spre bucuria cluburilor participante. „Împărţirea echipelor în două serii reprezintă un câştig din punct de vedere financiar. Vom fi scutiţi de nişte cheltuieli uriaşe de transport. Una era să mergi de la Piatra Neamţ până la Oradea sau Reşiţa şi alta e să mergi până la Suceava, Bacău, Buzău sau cel mai departe, în cazul nostru, până la Constanţa“, a declarat pentru liga2.ro, Ioan Mirionaş, director executiv al Ceahlăului.

Giuleştenii au 11 jucători

Cine se bucură că în „B“ vom avea 26 de cluburi se entuziasmează degeaba. Viitorul e incert pentru multe dintre echipele înscrise în competiţie, iar un exemplu perfect e Rapid. 

Bucureştenii s-au reunit la 14 iulie, sub comanda lui Mihai Ianovschi, dar în lot sunt doar 11 jucători, care ieri au şi efectuat vizita medicală. Cinci dintre ei au evoluat şi în sezonul trecut pentru giuleşteni, Pancu, Vasile, Martin, Cerlincă şi Drăghia, iar şase au fost aduşi în ultimele săptămâni: Pulpo Romero, Miquel Robuste, Miguel Angel Luque, Dani Tortolero, Wilfred Moke şi Jose Embalo.

Finanţatorul Valerii Moraru a fost refuzat, pe rând, de antrenorii Petre Grigoraş şi Adrian Iencsi, ultimul spunând „nu“ chiar luni, în ziua în care ar fi trebuit să fie prezentat oficial. „Am vorbit cu domnul Valerii Moraru şi i-am spus că n-are sens să începem munca împreună. Mi-am dorit să continui alături de Dănuţ Perjă, care a dus greul la această echipă, un preparator fizic şi să fie păstrat portarul Virgil Drăghia. Nu-mi dau seama de ce, dar niciuna dintre cerinţe nu mi-a fost îndeplinită“, a explicat Iencsi pentru Digi Sport.

Moraru ar ceda echipa

Potrivit sursei citate, finanţatorul Rapidului a ajuns şi el în pragul disperării şi ia în calcul varianta de a ceda echipa suporterilor! Cu un finanţator pe picior de plecare, fără antrenor, cu un lot incomplet şi cu datorii de peste 800.000 de euro, viitorul Rapidului e învăluit în ceaţă.

„U“ Cluj, fără antrenor şi finanţator

O altă echipă retrogradată din Liga I, Universitatea Cluj, se află şi ea într-o situaţie similară cu Rapid. Patronul Florian Walter a fugit de mult din ţară, fiind anchetat de DNA, iar începând de ieri, „şepcile roşii“ au rămas şi fără omul de pe bancă.

Adrian Falub a demisionat din funcţie, urmând să preia Al-Urooba, ocupanta locului 6 în liga a doua din Emirate în stagiunea trecută. Fără antrenor, fără finanţator şi fără un buget stabilit, reunirea clujenilor a fost amânată pentru 27 iulie.

Oţelul, pregătiri pe jumătate de teren

Fosta campioană se confruntă cu o situaţie halucinantă: a pierdut jumătate din terenul folosit pentru antrenamente!

Cristiana Valmas a obţinut retrocedarea unei bucăţi de gazon în instanţele de judecată şi a trecut la treabă. Potrivit „Viaţa Liberă“, vineri, noul proprietar a tăiat gardul pentru a intra pe terenul său, o suprafaţă de 1.900 de metri pătraţi, pe care l-a delimitat prin punerea unor ţăruşi. Astfel, cei de la Oţelul se mai pot antrena doar pe jumătatea de teren. În plus, lotul e compus, în mare, de juniori, ceea ce complică şi mai mult situaţia clubului.

29 august e data anunţată de Federaţia Română de Fotbal pentru prima etapă din noul sezon al ligii secunde. 
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite