Rapid, duel şi pentru coeficienţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan (în negru) speră să se bucure şi azi alături de elevii săi
Răzvan (în negru) speră să se bucure şi azi alături de elevii săi

Meciul cu Hapoel contează şi în lupta dintre România şi Israel în clasamentul UEFA. Israel (locul 18) e cel mai puternic adversar al României (locul 22) în cursa pentru apropierea de poziţia a 15-a (Austria), ultima care înscrie două echipe în preliminariile Ligii.

România atacă grupele competiţiilor europene cu patru echipe. Poziţia actuală din clasamentul coeficienţilor (calculată înainte de începerea fazei grupelor), locul 22, e una dezastruoasă. Dacă vom rămâne pe aceeaşi poziţie, campioana de anul viitor va juca în 2013/14 în turul doi preliminar, iar cele trei echipe din Liga Europa vor intra în turul unu, doi şi trei preliminar. Obiectivul e însă ieşirea din această situaţie şi atacarea poziţiilor de mai sus. Ţintele accesibile, cel puţin pe termen lung, sunt locurile 15 şi 12. Locul 15 ne permite să trimitem cinci echipe în cupele europene (două în Liga Campionilor şi trei în Liga Europa - toate în preliminarii), iar de pe locul 12 putem înscrie o echipă direct în grupele celei mai importante competiţii
europene.

Ocupanta poziţiei a 15-a e Austria, dar la diferenţă mare, aproape şase puncte de coeficient, ceea înseamnă 36 de victorii adunate ale echipelor noastre, aşa că e aproape imposibil să o ajungem. Aşa că obiectivul pentru acest an este de a aduna cât mai multe puncte pentru a ne uşura munca pentru următorul sezon european. Avantajul e că avem patru echipe în competiţie, lucru cu care nu se poate mândri niciuna dintre ţările cu care ne întrecem, cele mai multe rămânând doar cu o singură reprezentantă (Scoţia, Cehia, Croaţia, Belarus).

Cea mai apropiată de noi din acest punct de vedere este Israel, care are trei formaţii, dar care punctează mai bine, deoarece a avut la startul întrecerilor europene patru echipe, faţă de şase, câte am înscris noi. De aceea este foarte important duelul Rapidului cu Hapoel Tel Aviv, aşa cum este şi cel al Stelei cu Maccabi Haifa, pentru că orice punct obţinut în duelul direct cu israelienii contează. O victorie a Rapidului ar fi ideală, deoarece ar scoate încă de acum din cursa calificării pe Hapoel.

Hapoel

- Revedere cu Edel Apoula Bete. Rapidiştii vor da peste o veche cunoştinţă în meciul de azi. Portarul camerunezo-armenian din poarta lui Hapoel, Edel Apoula Bete, a apărat de opt ori pentru Rapid în sezonul 2006-2007.
- Neînvinşi acasă de şapte meciuri. Hapoel Tel Aviv are patru victorii şi trei egaluri în ultimele şapte meciuri jucate pe teren propriu în cupele europene.

Rapid

- Vor avea 50 de fani. Giuleştenii au ajuns ieri în Israel cu o cursă de linie. La meciul de azi, arbitrat de estonianul Hannes Kaasik, vor fi şi 50 de suporteri rapidişti.
- Răzvan: „E bun şi un egal". Tehnicianul Rapidului crede că o remiză ar fi un rezultat bun. „Noi vrem să câştigăm, dar şi un egal e un rezultat pozitiv pentru noi", a spus Răzvan Lucescu. 

info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite