După ce a „ucis“ Rapidul, Copos le lasă fanilor „cadavrul“: postarea jenantă de pe blogul patronului întrece orice imaginaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Copos
George Copos

S-a lăudat toată iarna că echipa va lua licenţa de Liga I, ceea ce s-a dovedit a fi o minciună. Clubul e în pragul falimentului, iar drept consolare, patronul le-a transmis suporterilor un mesaj lacrimogen, în stilul său caracteristic.

Ca orice societate aflată în insolvenţă, Rapid avea nevoie de un plan de reorganizare, aprobat de o instanţă judecătoarească, pentru a dovedi că îşi poate plăti datoriile. 

Cum acest document nu exista în dosarul Rapidului, clubul n-a primit licenţă de Liga I din partea FRF. Mai mult, vineri, judecătorul a refuzat să valideze planul de organizare prin care Copos intenţiona să le achite creditorilor doar 10% din datorii! Cum următorul termen pentru analizarea planului a fost stabilit pentru 13 septembrie, Rapid nu mai are cum să obţină licenţa!

Astfel, urmează retrogradarea şi, foarte probabil, falimentul, în condiţiile în care clubul va rămâne fără principala sursă de venit: drepturile de televizare. După ce a refuzat să cedeze clubul, gonindu-i pe mulţi dintre potenţialii investitori – exemplul cel mai bun e Fathi Taher – George Copos a anunţat că acum le va lăsa echipa suporterilor.

Pretinde că face un gest măreţ

Într-o postare lacrimogenă, în stilul său caracteristic, George Copos lasă impresia că urmează să facă un gest măreţ, dându-le fanilor o echipă care e la un pas de faliment.

„Am luat decizia de a renunţa la toate participaţiile mele în SC FC Rapid SA. Drept urmare, anunţ public că cesionez gratuit toate cele 5.500.000 acţiuni către rapidişti, inclusiv investiţiile făcute în Baza Pro Rapid, mărcile înregistrate, brandurile, siglele, palmaresul, culorile deţinute de Rapid etc. La această oră, valoarea comercială a lotului de jucători a Rapidului e de 11,8 milioane euro, conform ultimei evaluări făcute de site-ul de specialitate transfermarkt.com. Conducerea actuală a clubului aşteaptă să fie contactată pentru a perfecta cu maximă urgenţă formalităţile de cesionare a acţiunilor“, sunt primele paragrafe din textul postat pe www.copos.ro. 

„Voi fi cu sufletul alături de Rapid“

În continuare, omul de afaceri face o trecere în revistă a realizărilor sale, pictându-şi imaginea unui erou. „În 1993 drumurile mele s-au încrucişat cu cele ale acestei echipe, care traversa una din multele sale perioade grele. Se antrena pe baza sportivă <<Pasteur>>, în noroi până în glezne, apoi se spăla la o cişmea. Am creat condiţii corecte de pregătire. Am investit şi într-un stadion care nu era al nostru. Am refăcut gazonul, iar împreună cu Ministerul Transporturilor am realizat instalaţia de nocturnă. La un moment dat au apărut complicaţii pe care am încercat să le rezolv. În ultimele luni am făcut eforturi mari de a scoate clubul din marile sale dificultăţi financiare. Voi fi mereu – de acum încolo doar cu sufletul - alături de Rapid“, mai scrie Copos în mesajul său.

Gratis înseamnă 3,5 milioane de euro

Copos s-a lăudat că le va ceda echipa gratuit fanilor, însă chiar dacă o societate înfiinţată de suporteri va prelua clubul, automat, va prelua şi pasivele, în valoare de aproximativ 3,5 milioane de euro. „Liga suporterilor rapidişti sau cine va lua acţiunile, le va lua gratis. Ca la orice societate preiei şi pasivul societăţii. Avem un tabel al creditorilor în planul de reorganizare. Pasivul ar fi de circa 15 milioane de lei, după ce va fi aprobat planul de către judecător. Pentru cineva care ar vrea să investească, un pasiv de 15 milioane de lei nu e o sumă fabuloasă“, a spus preşedintele Ioan Taban.

CITEŞTE ŞI:

* „Avocatul diavolului“: Porumboiu i-a luat apărarea lui Copos şi i-a făcut praf pe suporterii Rapidului: „Nişte râsuri“

* Copos zâmbeşte după ce Rapid a picat în „B“: a economisit 40.000 de euro dintr-un foc

* „Moarte silenţioasă“: „Adevărul“ a descoperit un amănunt dureros legat de dispariţia Rapidului

* Rapid a ajuns într-o „companie selectă“: povestea marilor cluburi din Europa şi din România care au căzut în anonimat

* Rapid a retrogradat oficial. Cel mai important jucător al clubului şi-a anunţat retragerea. „Adevărul“ explică ce urmează

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite