Rapid atacă investiţiile Ungariei în clubul Sepsi: „E deturnare de fonduri!“. Replica a venit imediat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viktor Orbán, prim-ministrul Ungariei, a susţinut mereu investiţiile masive în sport
Viktor Orbán, prim-ministrul Ungariei, a susţinut mereu investiţiile masive în sport

Noul acţionar al Rapidului, Dan Şucu (59 de ani), a lansat un atac virulent aspura clubului Sepsi Sfântu Gheorghe cu ocazia prezentării sale.

Concret, Dan Şucu s-a arătat revoltat că formaţia covăsneană e finanţată, parţial, din Ungaria. Pe lângă sumele primite din partea guvernului condus de Viktor Orbán, Sepsi e susţinută şi de firme cu acţionariat maghiar, precum OTP Bank şi MOL. 

„Nu e o lovitură pentru alte echipe că un guvern al unei ţări străine investeşte anual 3,5 milioane de euro în bugetul unei echipe care concurează aici? E normal? Reclamele de la OTP Bank şi MOL sunt reclame pe baze comerciale? Care beneficiul lor? Mi se pare fără sens şi nimeni nu întreabă. Asta nu e competiţie, e haiducie. Adică, eu vin cu banii contribuabililor dintr-o ţară străină ca să bag bani într-o echipă din ţara vecină? Eu sunt convins că motivarea care a fost dată de cei care subvenţionează a fost că subvenţionează sportul de masă. Dar dacă vezi că, de fapt, se subvenţionează sportul de elită, atunci e deturnare de fonduri. E pedepsită penal! Sunt tare curios dacă vreodată echivalentul din Ungaria al Curţii de Conturi va veni să verifice ce se întâmplă cu banii contribuabililor“, a spus Dan Şucu.

Dioszegi

Cum a răspuns Laszlo Dioszegi, patronul de la Sepsi, la Digi Sport?

*Nu ştiu de unde a scos Şucu acest lucru şi de ce consideră că nu poate fi sponsorizată o echipă sau nu se pot face contracte de sponsorizare. El a spus că Rapidul va avea buget de 7 milioane şi anul următor 14 milioane, păi de unde vin banii, dacă nu din sponsorizări? Sunt nişte aiureli.

*A vorbit în necunoştinţă de cauză, nu cred că a vorbit cu răutate. El a intrat acum în fotbal, ştiu că e patron la o firmă de mobilă. Eu ştiu că şi Rapid, dacă vrea să aibă un buget, trebuie să aibă contract de sponsorizare.

*La noi, banii au venit pentru infrastructură. Dacă ne uităm în România, toate stadioanele sunt făcute din bani publici. Dacă e statul român, maghiar sau turc, nu cred că e vreo problemă dacă sunt plătite taxe. Noi plătim două milioane taxe, 16% impozit pentru orice ban care intră.

*Noi am primit bani pentru construirea stadionului, primim şi pentru Academie, nu vine o sumă aşa mare anual, de 3 milioane şi ceva. Am primit 700.000 de euro anul trecut pentru Academie.

Structura acţionariatului la Rapid

*Victor Angelescu: 49.9%

*Dan Şucu: 49.9%

*Academia Rapid: 0.02%.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite