Rapid a luat bătaie de la Astra şi ecuaţia salvării de la retrogradare se complică. Matematicianul Cristi Pustai: "Dacă batem Oţelul, suntem în grafic"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Giuleştenii au pierdut pentru prima dată în acest retur, 2-0 pentru Astra la Giurgiu, şi au rămas la cinci puncte sub prima echipă aflată deasupra liniei retrogradării.

Matematicianul Cristi Pustai a greşit calculele pentru meciul de la Giurgiu. Spre deosebire de precedentele meciuri, în care au stat cuminţi în depou, “feroviarii” au îndrăznit mai mult contra Astrei şi au plătit pentru curajul lor. 

Rapidiştii au dominat începutul de meci şi au şi marcat prin fotbalistul olandez în acte, dar ghanez pe terenul de joc, Fred Benson. Golul a fost însă anulat de o brigadă fricoasă de arbitri, care a semnalat un fault de îndată ce Găman a simţit o mână pe el şi a căzut răpus la datorie. Săpunaru a ieşit apoi accidentat, iar de pe partea sa De Amorim a deschis scorul, după un şut al lui Fatai respins în lateral de portarul Buchta.
Golul a fost precedat de o eroare a fundaşilor centrali rapidişti, Cmovs şi Borda, prea lenţi pentru un atacant, Fatai, care a mai fluierat o dată pe lângă cei doi. Trecuseră doar 25 de secunde din repriza a doua, când Astra a ratat şansa de a închide meciul, după o incursiune a fotbalistului care a luptat pentru cetăţenia română, doar pentru a-şi da seama că n-are drept de joc în naţionala noastră.
Budescu a făcut totuşi 2-0, şutând sub bară dintr-o lovitură liberă laterală ce l-a lăsat fără grai pe cehul Buchta. 

Doar victorie cu Oţelul

Eşecul cu Astra încă se încadrează în ecuaţia lui Pustai, care a calculat un plan de 10 puncte în primele şase etape ale returului. Cum Rapidul a strâns opt până acum, meciul cu Oţelul de sâmbătă e de “1 solist” pentru o echipă giuleşteană avidă să recupereze o distanţă importantă: 5 puncte până la prima echipă aflată peste linia retrogradării. Gălăţenii au făcut ieri un 0-0 cu Iaşiul, rezultat care îi lasă cam fără speranţe de a mai evita matineul.

Rapid are 19 puncte, cu 5 mai puţine ca FC Braşov, echipa aflată pe locul 12.

Cristi Pustai, antrenor Rapid (DolceSport): Păcat, pentru că am început bine. Cred că l-am pierdut pe Cristi Săpunaru pentru mai mult timp, accidentarea pare serioasă. Astra a avut un singur şut pe spaţiul porţii în prima repriză şi a dat gol. Nu vreau să discut despre arbitraj. Urmează un meci foarte important sâmbătă, cu Oţelul, după care o pauză binemeritată. Dacă vom câştiga sâmbătă, suntem în grafic.


Astra 2

S. Lung - Gorupec, V. Găman, Oros, J. Morais - Yahaya, Seto - G. Enache (Tembo 80), Budescu (Ioniţă 90), De Amorim – Fatai (Chiţu 70)

Rapid 0
Buchta – Săpunaru (Josl 20), Borda, Cmovs, J. Oriol - Gecov, Garai – Cerlincă (R. Alves 72), D. Niculae, Coimbra – Benson (Meulens 62)

Goluri: Amorim 22, Budescu 61

Stadion “Marin Anastasovici”: 3.000

Arbitru: Adrian Comănescu


Cu cine mai are Rapid de jucat

Oţelul               acasă
“U” Cluj             deplasare
ASA Tg. Mureş acasă
Dinamo            deplasare
Chiajna            acasă
FC Braşov       deplasare
FC Botoşani    acasă
CSMS Iaşi       deplasare
Ceahlăul         deplasare
CSU Craiova  acasă
CFR Cluj        deplasare
Pandurii          acasă
 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite