Râmnicu Vâlcea şi CSM Bucureşti, start în Liga Campionilor la handbal feminin! Cum arată noul format al competiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neagu

În acest weekend, într-un format inedit, debutează noul sezon al celei mai importante competiţii europene de handbal feminin.

În grupa B, SCM Râmnicu Vâlcea va evolua, sâmbătă, în deplasare, cu Brest Bretagne, de la ora 19.00, în timp ce, în grupa A, CSM Bucureşti va juca, duminică, pe teren propriu, cu Metz, de la ora 17.00, ambele meciuri urmând să fie transmise în direct de DigiSport. În competiţia similară masculină, care va începe săptămâna viitoare, România nu are reprezentantă în acest an. 

Din acest sezon, Federaţia Europeană de Handbal a modificat formatul competiţiilor, atât la masculin, cât şi la feminin. Cele 16 participante au fost împărţite în două grupe, unde se va juca fiecare cu fiecare, tur-retur, echipele având asigurate 14 meciuri. Primele două clasate în fiecare grupă se califică direct în sferturile de finală, în timp ce formaţiile de pe locurile 3-6 vor juca în optimi.

Bani pentru participante

Pentru prima dată în istorie, EHF a anunţat premii în bani pentru echipele participante. În întrecerea fetelor, cluburile vor primi 10.000 de euro pentru fiecare meci disputat în deplasare. De asemenea, în faza grupelor, fiecare punct câştigat va fi recompensat cu 1.000 de euro. O altă decizie implementată din acest sezon este ca toate meciurile din grupe să se joace doar sâmbăta şi duminica.

În grupa A, CSM Bucureşti le va întâlni pe Metz, Rostov, Vipers, Esbjerg, Rail Cargo, BBM Bietigheim şi Krim Ljubljana, în timp ce adversarele oltencelor, aflate în Grupa B, vor fi Gyor ETO, Buducnost, Borussia Dortmund, ŢKSA Moscova, Brest, Odense şi Podravka Koprivnica.

Sezonul 2019-2020 al Ligii, în care atât SCM Râmnicu Vâlcea, cât şi CSM Bucureşti erau calificate în sferturile de finală, a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite