Rămânem până la urmă fără bronzul olimpic? Sâncrăian a fost suspendat de Federaţia Internaţională de Haltere!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De ce ne era frică nu scăpăm! Halterofilul Gabriel Sâncrăian, care a câştigat, în 12 august, bronzul la haltere, la categoria 85 de kilograme, la Jocurile Olimpice de la Rio, a fost suspendat de forul internaţional de profil şi ar putea rămâne în scurtă vreme fără medalie.

Preşedintele Federaţiei Române de Haltere şi conducătorul interimar al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Nicu Vlad, a declarat, pentru News.ro, că halterofilul Gabriel Sâncrăian, medaliat cu bronz la Rio şi care ar fi suspectat de dopaj, a fost suspendat temporar de forul internaţional de profil, începând din 30 septembrie.

”În urmă cu câteva zile am primit, în sfârşit, o adresă oficială din partea forului internaţional de haltere, în care ni se precizează că Gabriel Sâncrăian este suspendat temporar, începând cu data de 30 septembrie. Atât, nimic altceva. Aşteaptă şi ei, ca şi noi, detalii şi lămuriri suplimentare de la CIO. Această adresă nu vine în urma interpelării pe care noi am făcut-o privind situaţia lui, nu a ajuns încă adresa noastră la ei. În acest moment, atât se ştie. Era o informaţie confidenţială, eram obligaţi să o respectăm, dar dacă s-a aflat nu avem de ce să ne ascundem. Aşteptarea se prelungeşte în cazul lui, dar ce mai pot adăuga este că nu se pune problema la suspendare temporară de luarea medaliei”, a declarat Nicu Vlad.

A fost anunţat şi clubul la care este legitimat sportivul, CSM Bistriţa, privind suspendarea sa temporară, iar halterofilul nu a putut fi contactat pentru a comenta informaţia. În 2013, Gabriel Sâncrăian a fost depistat pozitiv cu stanozolol şi a fost suspendat doi ani.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite