Raliul Braşovului, etapa inaugurală a noului sezon automobilistic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ediţia 2010 a Campionatul Naţional de Raliuri „Dunlop" debutează la finalul acestei săptămâni, mâine, de la ora 17.30, urmând să se dea startul în super speciala de pe B-dul Eroilor.

Doi piloţi cu o vastă experienţă, braşoveanul Dan Gârtofan şi Titi Aur, au depăşit problemele economice şi se aliniază la start cu mult optimism. Câştigători de şase ori, respectiv trei ori, ai acestei etape, Titi Aur şi Dan Gârtofan au ca obiectiv clasarea pe podium la Raliul Braşovului.

Titi Aur revine în Campionatul Naţional de Raliuri după o pauză de un an. „Raliul Braşovului se aseamănă ca zonă şi ca organizare cu Raliul de la Monte Carlo. Ambele deschid două Campionate de Raliuri, iar zonele sunt asemănătoare din punct de vedere turistic.

Rămân la părerea că etapa de la Braşov ar trebui să se desfăşoare pe zăpadă, în luna februarie. Am avut ocazia să debutez în 1986 în sporturile cu motor, chiar la Raliul Braşovului, iar acest traseu îmi place foarte mult. Sper să am rezultate bune şi în acest weekend".

La rândul său, pilotul braşovean Dan Gârtofan, a comentat pe marginea probelor speciale de la sfârşitul săptămânii: „Sunt fericit că pot să iau startul la ediţia de anul acesta. Campionatul a debutat destul de târziu, dar bine că am reuşit să ne înscriem.

Antrenamentele au decurs bine şi suntem pregătiţi din toate punctele de vedere. Sper să obţin un loc pe podium şi mă gândesc chiar la câştigarea cursei. Dacă nu-ţi propui să termini pe primul loc, mai bine nu mai participi".

Prima zi a Raliului Braşovului va include şase probe speciale şi se va desfăşura cu începere de la ora 10.30, pe traseul Braşov - Zărneşti - Poiana Mărului - Şinca Nouă - Râşnov - Braşov.

Duminică, startul se va da la ora 9.00, iar pe parcursul celor două probe speciale, piloţii vor concura pe traseul Braşov - Babarunca - Cheia - Braşov. Sosirea raliului va avea loc la Braşov, pe B-dul Eroilor, la ora 14.10.  

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite