Rafala Nadal a lovit din nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spaniolul Rafael Nadal a câştigat al cincilea titlu la Roland Garros după ce l-a spulberat în finală pe Robin Soderling în trei seturi, 6-4, 6-2, 6-4. Nadal a încheiat pentru a doua oară turneul de Grand Slam de la Paris fără să piardă vreun set, doar alţi doi jucători reuşind această performanţă: Ilie Năstase şi Björn Borg.

Radarele meteo indicau posibilitatea unei furtuni în timpul finalei masculine de la Roland Garros. În cele din urmă vijelia a stârnit-o Rafa(la) Nadal care a răscolit zgura arenei Philippe Chatrier mai ceva ca o tornadă. A alergat în fiecare colţ al terenului, a scos mingi imposibile, le-a plasat acolo unde Soderling nu putea ajunge şi l-a năucit pe suedez cu mişcarea sa continuă.

Nadal a fost pur şi simplu mult prea puternic şi pe serviciul său nu i-a permis adversarului să câştige niciun game de-a lungul celor trei seturi. Nici măcar când Soderling a avut patru mingi de break, şi se putea distanţa la 2-0 în debutul setului doi. Apoi totul a început să se năruiască pentru suedez. Greşelile neforţate l-au costat enorm, majoritatea dintre ele în urma unor schimburi de mingi în care a avut cu siguranţă impresia că avea în faţă un robot capabil să trimită înapoi orice minge.

E din nou numărul 1

Având două seturi la zero, Nadal nu a făcut altceva decât să-şi câştige sistematic serviciul în partea a treia, continuând să încânte asistenţa cu extensiile sale la extrem şi cu loviturile năucitoare. Deşi a declarat înainte de meci că nu se gândeşte la revanşă, în faţa singurului om care l-a învins pe zgura pariziană, Nadal a fost superior la capitolul atitudine, jucând cu determinarea omului care are ceva de dovedit.

Şi a arătat că într-adevăr este regele zgurii în acest sezon, cedând doar două seturi pe această suprafaţă, câştigând patru turnee şi clădindu-şi în continuare palmaresul impresionant la Roland Garros, 38 de victorii şi o singură înfrângere. Cea la Soderling, de anul trecut.

"Am jucat cel mai bun tenis posibil", a spus Rafa. Era tot ceea ce avea de demonstrat spaniolul, care şi-a recăpătat de astăzi poziţia cu numărul 1 în clasamentul mondial, detronându-l pe marele său rival Roger Federer.

Surpriza Schiavone

Finala feminină din acest an a turneului de la Roland Garros a fost adjudecată de Francesca Schiavone, care a învins-o cu 6-4,7-6 pe australianca Samantha Stosur. Schiavone este prima italiancă din istorie care câştigă un turneu de Mare Şlem iar surpriza a fost cu atât mai mare cu cât din 1933 nicio jucătoare din afara Top 10 nu cucerise titlul la Roland Garros.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite