Radu Drăguşin, remarcat de marele Pirlo: Ce a spus antrenorul lui Juventus despre fundaşul său

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Drăguşin, titularizat, în premieră, la Juventus
Radu Drăguşin, titularizat, în premieră, la Juventus

Performanţa săptămânii în fotbalul românesc a fost realizată de Radu Drăguşin (18 ani), titularizat, miercuri seară, la Juventus.

Într-o partidă din optimile Cupei Italiei, tehnicianul torinezilor, Andrea Pirlo, a folosit o formulă experimentală, cu mulţi tineri, în meciul de acasă, cu Genoa. 

Dacă în poartă a stat veteranul Buffon (42 de ani), echipa de start a gazdelor a inclus, în rest, cinci jucători sub 23 de ani: turcul Demiral (22 de ani), brazilianul Wesley (20 de ani), suedezul Kulusevski (20 de ani), italianul Portanova (20 de ani) şi românul Radu Drăguşin (18 ani). Acesta din urmă, cel mai tânăr om din echipa de start a lui Juve, a jucat într-o defensivă din care a făcut parte un alt veteran, Giorgio Chiellini (36 de ani). Şi chiar dacă meciul a intrat în prelungiri, iar Pirlo a efectuat toate cele cinci schimbări pe care le-a avut la dispoziţie, Drăguşin a rămas pe teren pe durata celor 120 de minute.

După 2-2 în timpul regulamentar (Kulusevski 2, Morata 23 / Czyborra 28, Melegoni 74), victoria torinezilor a fost adusă de un alt puşti, tunisianul Rafia (21 de ani), care a marcat în minutul 104, la 27 de minute după intrarea sa pe teren. Juventus - Genoa s-a terminat 3-2, iar în sferturile cupei, torinezii vor întâlni fie Sassuolo, fie SPAL.

O mică eroare, în rest, o prestaţie solidă

Revenind la Radu Drăguşin, acesta a bifat al 3-lea meci oficial la Juventus, însă primul din postura de titular. Până la confruntarea cu Genoa de miercuri seară, românul mai prinsese 21 de minute în Juventus - Dinamo Kiev (3-0) din etapa a 5-a a grupelor Ligii Campionilor şi fusese introdus pe teren în prelungirile meciului câştigat cu Genoa în deplasare (3-1), în Serie A, în etapa a 11-a.

Iar ce a arătat Drăguşin miercuri seară e un semn că el are potenţial! De-a lungul celor 120 de minute, puştiul de 18 ani a avut, per ansamblu, o prestaţie solidă, mai ales pentru un debutant în primul „11“. Într-adevăr, ar fi trebuit să fie mai atent la faza primului gol încasat de Juventus, când a greşit mergând spre centru, spre atacant, care era deja în marcajul lui Chiellini. Exceptând această fază însă, în rest, Drăguşin a evoluat curajos, a avut iniţiativă în joc şi n-a fost deloc timorat. 

Dragusin

Andrea Pirlo (stânga), mulţumit de Radu Drăguşin

De aici şi declaraţia antrenorului Andrea Pirlo, la finalul partidei: „E un jucător foarte interesant şi şi-a arătat calitatea şi în seara asta, după ce îl văzusem la lucru şi în Liga Campionilor, dar şi în Serie A“.

Pentru prestaţia sa din cupă, Drăguşin a fost notat cu 7,5 de cei de la FotMob. Cele mai mari note de la echipa lui Juve le-au primit Morata (9,2) şi Dejan Kulusevki (8,9), urmaţi de Giorgio Chiellini şi Federico Bernadeschi, ambii cu 7,6.

1,91  de metri are Radu Drăguşin, un stoper cotat la 800.000 de euro, în acest moment, de site-ul transfermarkt.com.  

Cifrele lui Radu Drăguşin în meciul de cupă

*111 atingeri de balon 

*83 de pase reuşite 

*90% procentaj al paselor reuşite

*4 intercepţii

*8/8 dueluri câştigate

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite