Radu Drăguşin are Italia la picioare: Povestea superbă a puştiului care a debutat la Juventus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Drăguşin, o ascensiune fulminantă la Juventus
Radu Drăguşin, o ascensiune fulminantă la Juventus

În România, cel mai mediatizat fotbalist e Ianis Hagi (22 de ani), deocamdată, rezervă la Rangers. Asta în timp ce s-a scris prea puţin despre un jucător de doar 18 ani, care miercuri seară a făcut istorie, devenind doar al doilea român care evoluează pentru Juventus Torino, după Adrian Mutu.

Juventus a făcut instrucţie, miercuri seară, cu Dinamo Kiev, trecând de echipa antrenată de Mircea Lucescu, scor 3-0. Partida a stârnit un interes mare în România tocmai pentru că „Il Luce“ era în prim-plan. La final însă, toate titlurile au fost „furate“ de puştiul Radu Drăguşin (18 ani).

Stoperul român a fost trimis pe teren contra celor de la Dinamo Kiev, în minutul 69, când scorul era deja 3-0. Cu acest prilej, a şi debutat în echipa mare a celor de la Juventus. Probabil însă mulţi nu ştiu cine e Radu Drăguşin. Povestea sa e de-a dreptul impresionantă!

A fost dorit şi de PSG

Fundaşul român a ajuns la Juve, în vara anului 2018, pe când avea doar 16 ani! Încă de atunci, era dorit şi de PSG. Italienii s-au mişcat însă mai bine şi l-au legitimat, plătind suma de 250.000 de euro celor de la Sport Regal Bucureşti.

Dragusin

Aşa arăta puştiul Radu Drăguşin când a plecat din România 

De atunci, ascensiunea lui Drăguşin a fost fulminantă! În primul său sezon la Juventus, a pus aproape cinci kilograme de masă musculară şi a jucat de 20 de ori pentru echipa Under 17. A impresionat nu numai pe teren, dar şi în afara lui. Şi potrivit Digi Sport, la finalul sezonului 2018-2019, a şi fost premiat de clubul Juventus, fiind printre jucătorii cei mai apreciaţi de la formaţiile de tineret. „Chiar şi prin comportamentul faţă de ceilalţi colegi, atat in timpul orelor de italiana, cât şi la alte cursuri, dă dovadă de educaţie şi colegialitate, fiind un adevarat exemplu“, au spus cei de la Juve despre fundaşul român.

Ulterior, Drăguşin a jucat pentru Juventus atât la U19, cât şi la U23. Până să debuteze, miercuri seară, în echipa mare, cu Dinamo Kiev, el mai prinsese lotul echipei lui Pirlo în meciurile cu Lazio şi Benevento (Serie A) şi cu Ferencvaros (Liga Campionilor). De fiecare dată însă, a rămas pe bancă. Până miercuri, când Pirlo l-a aruncat în luptă şi, la final, foarte mulţumit de evoluţia sa, l-a îmbrăţişat. 

Până şi colegul din atac, Alvaro Morata, a avut un mesaj pentru Drăguşin pe Instagram, referindu-se la debutul românului în echipa mare: „Prima dintr-o serie de multe partide! Felicitări, Radu Drăguşin“.

Presa italiană, impresionată

Dragusin

Moment istoric, miercuri seară: Drăguşin a fost trimis pe teren, în minutul 69, debutând la Juventus 

Jurnaliştii italieni au fost plăcut surprinşi de debutul şi de prestaţia lui Drăguşin, în minutele pe care le-a bifat, în partida cu Dinamo Kiev. Cei de la Digi Sport au făcut o selecţie a pasajelor din presa italiană în care a fost analizat jocul stoperului român:

*Corriere dello Sport: O noapte pe care Radu Drăguşin nu o va uita. Meciul s-a terminat în minutul 66, la scorul de 3-0. După acel moment, Demiral a fost înlocuit cu puternicul fundaş Radu Drăguşin, jucător născut în 2002. Drăguşin a debutat pentru Juventus în Champions League fără să aibă la activ vreo apariţie în Serie A.

*Site-ul Novantesimo: Bun venit, Drăguşin! În minutul 69 al meciului şi-a făcut apariţia Radu Drăguşin, fundaş născut în 2002, despre care mereu s-a vorbit la superlativ. Drăguşin a fost adus în 2018 la Juventus, de la echipa Regal Sport Bucureşti, iar în viitorul apropiat sunt şanse să-l vedem destul de des în teren. Cel mai probabil va fi jucătorul care îl va schimba pe Giorgio Chiellini, atunci când Pirlo va odihni titularii. Drăguşin a fost foarte sigur pe el la primele minute în fotbalul mare, a dat siguranţă echipei. Suntem siguri că viitorul lui va fi unul strălucit.

*Site-ul goal.com: Juve a achitat numai 250.000 de euro pentru Drăguşin, care la acel moment era căpitanul naţionalei U16. Un adevărat chilipir pentru club, având în vedere că Drăguşin este considerat unul dintre cei mai talentaţi români ai momentului. Drăguşin este un colos de 1.91m, foarte puternic, care de asemenea îşi domină adversarii în aer. Se poziţionează foarte bine în teren şi are multă personalitate în joc. Trebuie să se adapteze în continuare la cerinţele clubului, însă Bonucci pare a fi mentorul ideal pentru el. Visul lui Drăguşin de a debuta în prima echipă a lui Juventus a fost realizat, rămâne de văzut ce urmează.

A contribuit la calificarea României la Euro 2021

Drăguşin e deja internaţional român U21. A contribuit la calificarea naţionalei de tineret la Euro 2021 şi a fost în lot, în meciurile cu Finlanda U21 (a jucat din minutul 90), cu Malta U21 în deplasare (a fost rezervă), cu Ucraina U21 (a fost rezervă) şi cu Malta U21 acasă (a fost integralist).  

Juve a mai mizat jucători tineri din România

Nu e prima dată când Juventus pariază pe un tânăr român. L-a luat şi pe portarul Laurenţiu Brănescu, de la Râmnicu Vâlcea, pe când acesta avea doar 18 ani. Doar că Brănescu n-a apucat niciodată să debuteze la echipa mare. Şi acum, la 26 de ani, joacă în Scoţia, la Kilmarnock, după ce a trecut pe la mai multe formaţii printre care Zalgiris (Lituania), Gorica (Croaţia) sau Dinamo.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite