Rădoi, două declaraţii cu care a intrat în istoria naţionalei: Ce a zis după nişte rezultate catastrofale

Rădoi, două declaraţii cu care a intrat în istoria naţionalei: Ce a zis după nişte rezultate catastrofale

Având în vedere modul catastrofal în care a pornit în actuala campanie, care vine după ratarea calificării pentru Euro 2020, e clar că Mirel Rădoi (40 de ani) va părăsi, în curând, prima reprezentativă.

De altfel, discursul selecţionerului de după înfrângerea din Armenia a fost „croit“ pe ideea plecării.

„În momentul de faţă, am un impuls de demisie, îl am de când s-a terminat partida. Dar mai vreau să treacă o perioadă de timp, ca să iau o decizie. Poate alţi antrenori pot remedia lucrurile. Pentru noi, stafful, e un semnal de alarmă dacă jucătorii nu răspund la indicaţiile noastre. Noi facem cu totul altceva decât pregătim. La fiecare minge lungă a lor, am stat cu emoţii. E peste puterea mea de înţelegere! Greşim, deşi sunt noţiuni tactice pe care le discutăm înainte. Parcă nu mai ştiau să joace fotbal pe final! Nu mai eram nici tehnici, aşa cum se tot spune că suntem. În vestiar, la final, le-am spus toate aceste lucruri. Mi-e imposibil să înţeleg la ce altceva se gândesc jucătorii decât la fotbal, atunci când sunt în teren. Pentru că am primit goluri în situaţii pe care le-am prevăzut֧“, a spus Rădoi la ProX. 

Şi, încă o afirmaţie, care a arătat că selecţionerul nu mai crede nici în actualul lot, nici în posibilitatea de a continua la naţională: „Cum le-am spus şi băieţilor, am emoţii şi pentru partida contra Liechtensteinului!“. 

Ce-i drept, nu e prima dată când Rădoi face o asemenea declaraţie. În octombrie 2020, după dezastrul din meciul cu Norvegia din Liga Naţiunilor, scor 0-4, Rădoi a făcut o mărturisire şocantă: „Mă gândesc la o limitare de scor, în meciul următor cu Austria“. Atunci, tricolorii au reuşit, totuşi, să-i îndeplinească dorinţa lui Rădoi, pierzând doar cu 0-1, la Ploieşti.

Preliminarii CM 2022, grupa J
 
Miercuri
 
Armenia - România 3-2
 
Germania - Macedonia de Nord 1-2
 
Liechtenstein - Islanda 1-4
 
Clasament
 
1. Armenia 3 3 0 0 6-2 9
 
2. Macedonia 3 2 0 1 9-4 6
 
3. Germania 3 2 0 1 5-2 6
 
4. România 3 1 0 2 5-6 3
 
5. Islanda 3 1 0 2 4-6 3
 
6. Liechtenstein 3 0 0 3 1-10 0
 

*Se califică direct la turneul final câştigătoarea din fiecare grupă. Ocupantele locurilor secunde, zece la număr, alături de două naţionale venite din Liga Naţiunilor, vor merge la baraj. Aceste 12 echipe se vor lupta pentru ultimele 3 locuri disponibile pentru Europa la CM 2022.

 

Programul grupei J:

2 septembrie 2021
Islanda – ROMÂNIA
Liechtenstein – Germania
Macedonia de Nord – Armenia

5 septembrie 2021
Islanda – Macedonia de Nord
ROMÂNIA – Liechtenstein
Germania – Armenia

8 septembrie 2021
Armenia – Liechtenstein
Macedonia de Nord – ROMÂNIA
Islanda – Germania

8 octombrie 2021
Germania – ROMÂNIA
Islanda – Armenia
Liechtenstein – Macedonia de Nord

11 octombrie 2021
ROMÂNIA – Armenia
Islanda – Liechtenstein
Macedonia de Nord – Germania

11 noiembrie 2021
Armenia – Macedonia de Nord
ROMÂNIA – Islanda
Germania – Liechtenstein

14 noiembrie 2021
Liechtenstein – ROMÂNIA
Armenia – Germania
Macedonia de Nord – Islanda


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările