Rădoi, „citit“: De ce vrea să plece de la naţională şi ce şanse sunt să se răzgândească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mirel Rădoi
Mirel Rădoi

În mod normal, actualul selecţioner va pleca, după meciul cu Liechtenstein din deplasare, la data de 14 noiembrie. Federaţia încearcă însă să-l păstreze şi după ultima partidă din grupa preliminară pentru CM 2022.

Tot mai mulţi oameni din lumea fotbalului spun că, în ciuda discuţiilor pe care oficialii FRF le vor avea cu Mirel Rădoi, plecarea sa de la naţională, după „dubla“ din noiembrie, e bătută în cuie.

„Mirel e genul de om care, când vrea ceva, aşa face şi nu-l mai suceşte nimeni. Mirel spune aşa şi aşa face. Nu-l mai întorci. Eu îl cunosc bine. Îi zici, nu te refuză, dar tot face cum vrea el. Vrei să-l convingi, el zâmbeşte, dar tot ca el face, nu se răzgândeşte. Te ascultă, zâmbeşte, râde, dar are motivele lui întemeiate pe care nu le spune“, a spus Gigi Becali pentru Antena Sport. 

Helmuth Duckadam, care de asemenea îl ştie bine pe Rădoi, a insistat că acesta va părăsi naţionala, dacă aşa a anunţat după partida câştigată cu Armenia. „La cum îl cunosc eu pe Mirel, nu cred că se mai întoarce. Rădoi le-a dat celor de la federaţie răgaz să-şi caute antrenor pentru baraj, pentru că eu sunt convins că ne vom califica“, a spus Duckadam la Digi Sport. Acesta a explicat apoi că, foarte probabil, actualul selecţioner n-a dorit să lege de CV-ul său o eventuală ratare a calificării la CM 2022, predând ştafeta înaintea barajului.

„Cât priveşte decizia lui Mirel, eu cred că şi-a calculat-o foarte bine. Se gândeşte la CV-ul lui, a ratat un baraj cu Islanda (n.r. - pentru Euro 2020) şi, cunoscând foarte bine lotul echipei naţionale, a realizat că avem şanse foarte mici ca să putem trece de ambele baraje care ne aşteaptă. N-ar fi fost OK pentru CV-ul lui“, a adăugat Duckadam.

Fostul internaţional, Ciprian Marica, a criticat vehement iminenta plecare a lui Rădoi: „Să nu uităm că el a venit, a ratat barajul cu Islanda, dar s-a spus că nu e obiectivul lui Euro 2020, era al lui Contra. Apoi, Mirel a trebuit să califice naţionala la Mondial. Dar nici acum nu stă până la sfârşit. E incredibil! Dacă iubeşti naţionala, nu poţi să laşi România aşa... Primul lui impact la naţională a fost unul dezastruos, pentru că n-avea experienţă, venea de la tineret. Şi acum, când se pare că a pus echipa pe roate, ne lasă cu fundul în baltă!“.

E o problemă între federaţie şi Rădoi, e clar. Dau dovadă de imaturitate ambele părţi. Cred că federaţia n-a avut încredere în Rădoi, pentru că nu i-a propus o prelungire până acum. Ionuţ Lupescu fost internaţional   Rădoi s-a supărat că federaţia l-a pus să facă un raport după rezultatele slabe din prima parte a anului. Să de explicaţii. La cum îl cunosc, nu se mai întoarce sub nicio formă! Basarab Panduru fost internaţional  

Preliminarii CM 2022, grupa J

1. Germania 8 7 0 1 23-3 21

2. România 8 4 1 3 11-8 13

3. Macedonia de Nord 8 3 3 2 15-10 12

4. Armenia 8 3 3 2 8-11 12

5. Islanda 8 2 2 4 11-15 8

6. Liechtenstein 8 0 1 7 2-23 1

*Se califică direct la turneul final câştigătoarea din fiecare grupă. Ocupantele locurilor secunde, zece la număr, alături de două naţionale venite din Liga Naţiunilor, vor merge la baraj. Aceste 12 echipe se vor lupta pentru ultimele 3 locuri disponibile pentru Europa la CM 2022.

Programul tricolorilor

*11 noiembrie: România – Islanda

*14 noiembrie: Liechtenstein – România

Toate partidele vor fi live pe Pro TV şi Radio România Actualităţi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite