Radiografia unui dezastru. Statisticile meciului cu Muntenegru nu ne fac cinste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Hoban
Ovidiu Hoban

România rămâne fără victorie la Cluj-Napoca şi după al patrulea meci jucat acolo, însă tricolorii au reuşit primul gol. Golaverajul naţionalei la Cluj e unul dezolant: 1-10!

Ultima oară când naţionala ratase un penalty fusese la 3 iunie 2011, tot în ultimul minut, tot pe teren propriu şi tot cu o reprezentativă dintr-o ţară ex-iugoslavă, Bosnia-Herţegovina. Numai că atunci, nereuşita lui Săpunaru n-a contat, căci tricolorii au câştigat cu 3-0. Acum, Nicolae Stanciu şi-a cerut scuze pentru lovitura de pedeapsă ratată la meciul el menţionând că îşi asumă eşecul.  „Dacă marcam, începeam cu o victorie, ceea ce era foarte important. Îmi cer scuze colegilor şi românilor pentru că am ratat! Din păcate nu am marcat şi acum avem doar un punct. S-a întâmplat să ratez, îmi asum acest lucru şi faptul că nu am câştigat, dar probabil că nu va fi ultima oară când bat penalty. Nu a fost nici primul, nici ultimul penalty pe care l-am ratat. Cu siguranţă o să mai bat”, a spus Stanciu. Şi Christoph Daum i-a luat apărarea elevului său. „Aş putea spune simplu ce ne-a lipsit: golul ratat din final, chiar dacă am mai ratat şi pe parcursul meciului. Muntenegru este o echipă cu talie, periculoasă la cornere şi faze fixe. Nu ştiu dacă puteam face mai mult la faza golului primit. Îmi pare rău pentru echipă. Nu a fost decizia lui Stanciu să execute. Stancu era prima opţiune, dar el a fost înlocuit. Săpunaru era al doilea, dar el a spus că are dureri la piciorul drept şi a bătut Stanciu, care era a treia opţiune. Până la penalty a jucat bine. Ăsta este fotbalul, trebuie să îl ajutăm şi să ne gândim că dacă marca acum era eroul nostru. Este un jucător valoros, va mai rata penalty-uri, dar eu sunt dispus să îl ajut. Câteodată «shit happens»”, a explicat selecţionerul german al României.

Cel mai vârstnic selecţioner aflat la debut

“Până însă să ajungă la acest epilog inconfortabil, naţionala ne-a oferit unul dintre cele mai urâte şi dezlânate jocuri din ultima perioadă (care a fost plină de meciuri urâte), arătând sub nivelul de la Euro-ul francez. Vedeţi că întotdeauna este loc de mai rău? Faze periculoase la poarta adversă cu linguriţa, neştiinţă totală în a profita de faze fixe de care de această dată am avut parte din plin, lipsa unei idei coerente de joc, iată câteva dintre caracteristicile remarcate pe gazonul lui Cluj Arena. Nu m-aş repezi însă să-l mitraliez pe Christoph Daum, aşa cum nu m-aş fi grăbit să-l laud nici dacă am fi câştigat de o manieră entuziasmantă. Este la început şi abia la următoarele partide îi vom simţi cu adevărat amprenta. Lucurile pot încă fi reparate. Faptul că este crescut la şcoala germană şi a avut pe mână câteva echipe de anvergură constituie plusul lui, în timp ce minusul îi vine de la faptul că n-a mai antrenat de ceva timp şi totodată că a fost propus de actuala conducere FRF în care n-am niciun pic de încredere. Primul 11 propus de el, trebuie să recunosc, m-a surprins, şi mai ales poziţia lui Bicfalvi, însă m-a făcut să-mi înfrânez orice vociferare interioară faptul că germanul i-a urmărit de atâta vreme, a fost alături de ei în ultimele zile şi mai ales pentru că este antrenor profesionist. Se pare însă că mirarea mea ca şi cele ale multor altor microbişti români au fost justificate. Să sperăm că pe viitor, Daum va surprinde şi adversarul cu asemenea decizii”, a notat cel mai bun statistician al fotbalului românesc, Răzvan Toma, pe blogul personal. 

- Partida cu Muntenegru a fost al 672-lea meci al echipei naţionale, în care am remizat pentru a 173-a oară, a 60-a oară pe teren propriu
- Dragoş Grigore a purtat în premieră banderola, devenind al 91-lea căpitan din istoria reprezentativei.
- Christoph Daum a devenit cel mai vârstnic selecţioner al României la startul mandatului, având 62 de ani, 10 luni şi 10 zile, depăşind cu mult „recordul” care îi aparţinea legendarului Ştefan Kovács, cu 55 ani, 7 luni şi 10 zile.
- România rămâne fără victorie la Cluj-Napoca şi după al patrulea meci jucat acolo, însă tricolorii au reuşit primul gol. Golaverajul naţionalei la Cluj e unul dezolant: 1-10!

Daum a venit cu o mentalitate nouă. Ar fi fost mult mai bine dacă am fi câştigat. Şi dacă am fi câştigat în minutul 90 tot ar fi existat critici, le-am dat şi noi apă la moară Adrian Popa mijlocaş România S-a schimbat puţin sistemul, am încercat să jucăm mai ofensiv. Nu mă simt cel mai bine la mijlocul terenului, dar voi juca acolo unde este nevoie de mine Cristian Săpunaru fundaş România
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite