Putin cel groaznic: Cum a reuşit să ducă Rusia sub nivelul Coreei de Nord în doar 7 zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Putin
Vladimir Putin

Invazia Ucrainei n-a adus rezultatele scontate de Kremlin, după prima săptămână de război, însă a produs un alt efect concret: transformarea Rusiei într-un stat paria! Situaţie în care se regăseşte şi Belarus, implicată activ, în această agresiune militară.

Aşadar, Rusia a ajuns să „fure“ coroana Coreei de Nord, „campioana“ izolării, la nivel internaţional, până acum o săptămână. 

Doar că nord-coreenii măcar sunt acceptaţi la evenimentele sportive de anvergură. Ceea ce nu se poate spune despre Rusia şi Belarus, care tocmai au fost excluse şi de la Jocurile Paralimpice de Iarnă de la Beijing (4-13 martie). Şi nu mai vorbim doar despre ştergerea însemnelor celor două ţări, ci de faptul că sportivii lor vor rămâne acasă.

Comitetul Paralimpic Internaţional (IPC) a explicat ce s-ar fi întâmplat, dacă la evenimentul de la Beijing ar fi participat şi delegaţii de la cele două state agresoare: „Echipele şi sportivii ameninţă că nu vor participa, compromiţând şansele de succes ale Jocurilor Paralimpice de Iarnă“.

Abramovici vinde şi pleacă

Cum sancţiunile internaţionale îi vizează, în mod direct, pe oligarhii ruşi, apropiaţi de Vladimir Putin, ei sunt goniţi din Occident. Pe scurt, afacerile lor sunt puse pe butuci. Pe fondul acestei situaţii, Roman Abramovici (55 de ani), patron la Chelsea Londra din 2003, a confirmat că a declanşat procesul de vânzare a clubului. 

„Am luat întotdeaua decizii în interesul clubului. În situaţia actuală, am hotărât să-l vând, pentru că e în interesul fanilor, angajaţilor, sponsorilor şi partenerilor. Toţi banii strânşi vor merge către victimele războiului din Ucraina. Vom furniza fonduri pentru nevoile urgente şi imediate ale victimelor, precum şi sprijinirea activităţii de recuperare pe termen lung. Decizia vânzării a fost una incredibil de dificilă şi dureroasă. Sper că voi putea vizita arena «Stamford Bridge» pentru ultima dată, astfel încât să-mi iau rămas bun de la fani. A fost un privilegiu al vieţii să fac parte din Chelsea şi sunt mândru de toate realizările noastre. Chelsea şi suporterii săi vor fi mereu în inima mea“, a fost mesajul lui Abramovici (foto), potrivit „The Sun“.

abramovici

Deja s-a şi vehiculat numele potenţialului cumpărător. Vorbim despre omul de afaceri elveţian, Hansjorg Wyss (86 de ani). Acesta a şi recunoscut că poate deveni noul patron al londonezilor. 

„Abramovici încearcă să-şi vândă toate vilele din Anglia, de asemenea, vrea să scape rapid de Chelsea. Eu şi alte trei persoane am primit, marţi, o ofertă de a cumpăra clubul Chelsea de la Abramovici. Trebuie să mă gândesc patru, cinci zile acum. Abramovici cere o sumă prea mare. Mai ales că Chelsea îi datorează 2 miliarde de lire sterline. Dar vorbim despre un club fără bani în conturi. Dacă voi cumpăra Chelsea, atunci o voi face împreună cu un consorţiu format din şase până la şapte investitori“, a explicat Wyss pentru ziarul elveţian „Blick“, citat de Eurosport.

„The Guardian“ a făcut o scurtă prezentare pentru Hansjorg Wyss, care deţine compania Synthes, producătoare de echipamente medicale, dar şi o avere estimată la 5 miliarde de euro.

CITEŞTE ŞI:

Putin Maleficul: Ce dietă are şi câte operaţii estetice a avut

Rusia şi Belarus au dispărut din sport: Cum vor plăti pentru agresiunea militară împotriva Ucrainei

21 de trofee a cucerit Chelsea în era Abramovici, printre care cinci titluri şi două Ligi ale Campionilor, competiţie în care e deţinătoarea trofeului.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite