Punctul de vedere al FIFA: "Kehinde Fatai nu poate evolua pentru România!"

Punctul de vedere al FIFA:

Kehinde Fatai, atacantul Astrei Giurgiu, şi-a depus actele pentru primirea cetăţeniei române

Visul lui Victor Piţurcă de a-l avea pe Kehinde Fatai în naţionala României a fost spulberat de FIFA. Forul de la Zurich susţine că Fatai nu poate juca pentru "tricolori"

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-un comunicat postat de frf.ro se arată: 

"În demersurile făcute pentru ca jucătorul Kehinde Fatai să poată deveni eligibil la nivelul primei reprezentative de fotbal a României, Federaţia Română de Fotbal a cerut un punct de vedere al FIFA.

Forul internaţional a trimis o scrisoare semnată de Marco Villiger, Director of Legal Affairs, şi Omar Ongaro, Head of Players’ Status, în care se arată că această variantă nu pare posibilă, câtă vreme “la momentul primei apariţii într-un meci internaţional din cadrul unei competiţii oficiale pentru una din echipele reprezentative ale Nigeriei, jucătorul nu deţinea încă cetăţenia română”.

Kehinde Fatai a evoluat pentru naţionalele Under 23 şi Under 21 ale Nigeriei, moment în care, bineînţeles, nu avea şi cetăţenie română. 

El are 3 selecţii pentru naţionala Under 21 şi 7 meciuri în tricoul echipei Under 23 a Nigeriei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: