Real Madrid a trecut pe primul loc în topul celor mai bogate cluburi din lume. Anglia domină primele 20 de poziţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto getty
foto getty

Graţie mai ales celei de-a treia victorii consecutive în Liga Campionilor, Real Madrid a detronat-o pe Manchester United şi a redevenit cel mai bogat club de fotbal, potrivit listei celor mai bogate 20 de cluburi din lume, publicată joi de cabinetul Deloitte, scrie AFP.

Pentru prima oară, în Top 10 se află "Big Six" din Premier League: Manchester United, Manchester City, Liverpool, Chelsea, Arsenal şi Tottenham. De altfel, aproape jumătate dintre cluburile aflate în top 20 sunt din Anglia.

În sezonul 2017-2018, Real a obţinut venituri de 674,6 milioane de lire sterline, devenind pentru a 12-a oară cel mai bogat club din lume, madrilenii fiind pentru prima oară în această ipostază după sezonul 2014-2015.

Manchester United, eliminată în sezonul trecut în optimile de finală ale Ligii Campionilor, a coborât pe locul 3, fiind depăşită de Real şi FC Barcelona. Bayern Munchen, Manchester City, Paris Saint-Germain, Liverpool, Chelsea, Arsenal şi Tottenham completează Top 10 al celor mai bogate cluburi din lume, în care nu se află nicio reprezentantă a Italiei.

Parcursul bun al lui Liverpool în Liga Campionilor (finală pierdută în faţa lui Real) a permis grupării engleze creşterea cifrei de afaceri cu 90,6 milioane de euro faţă de sezonul precedent.

În schimb, Arsenal, absentă din Liga Campionilor pentru prima oară după 20 de ani, a pierdut trei locuri în clasament, ajungând pe poziţia a 9-a, pierzând totodată 30 de milioane de lire sterline. Această scădere ilustrează foarte bine importanţa din ce în ce mai mare a drepturilor TV în Liga Campionilor, estimează Deloitte.

Provenite din cele cinci campionate mari ale Europei, Anglia (9 cluburi), Germania (3), Spania (3), Italia (4) şi Franţa (1), cele mai bogate 20 de cluburi din lume au obţinut în total venituri de 7,4 miliarde de lire sterline în sezonul 2017-2018, în creştere cu 6% faţă de sezonul precedent.

cele mai bogate cluburi
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite