Provocarea supremă: etapă pe drift pe cel mai înalt punct rutier al României!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A patra etapă din Campionatul Naţional de Drift va avea loc în perioada 10-11 august pe şoseaua Transalpina, în cel mai înalt punct rutier al României, aflat în pasul Urdele, la 2.145 de metri.

Anunţul este o noutate absolută pentru driftul românesc după ce în anii precedenţi runda de pe Transalpina se desfăşura între localităţile Novaci şi Rânca. “De data aceasta, battle-urile se vor da mai sus de Rânca, chiar pe cel mai înalt punct al Transalpinei şi, de altfel, punct rutier al României”, spune preşedintele Romanian Drift Community, Andrei Balica.

De altfel, etapa de săptămâna viitoare va reprezenta un record şi pentru driftul european din 2019. O singură dată în istorie s-a mai desfăşura un eveniment de profil la o altitudine mai mare, la 2.400 de metri în Andorra, în urmă cu aproape un deceniu.

„Transalpina din acest an va fi o adevărată provocare! De exemplu, la o astfel de altitudine, 400 de cai putere aspiraţi devin 350. Nu face decât să ne bucure şi să ne facă să depăşim limitele”, a spus Cătălin Trifan, unul dintre piloţii de top ai campionatului.

În total, peste 30 de piloţi din România şi Bulgaria vor concura în cea de-a patra rundă a sezonului intern de drift, organizată sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv. În acest moment, la clasa Pro, lider este Răzvan Frăţianu, urmat de Sorin Ene şi Danko Dimitov, în timp ce la Semi Pro, bulgarul Daniel Tonchev conduce, secondat de Claudiu Adam.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite