„Prostuţii“ au scris istorie: De ce FCSB – Dinamo, un meci cu greşeli de cascadorii râsului, e unic în ultimii 30 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergiu Hanca
Sergiu Hanca

FCSB – Dinamo a avut atât de multe gafe, încât jucătorul „câinilor“, Sergiu Hanca, a fost nevoit să ofere o declaraţie sinceră despre nivelul derby-ului.

Campionatul românesc continuă, de la un sezon la altul, un trend incredibil: devine tot mai slab! Iar asta în condiţiile în care, în fiecare an, suntem tentaţi să spunem că mai jos de atât nu se poate.

Felul cum arată însă în acest debut de campionat, CFR Cluj, FCSB şi „U“ Craiova, adica cele trei formaţii care s-au bătut pentru titlu în ultima stagiune, confirmă că toate au slăbit. E un rezultat firesc al faptului că cei câţiva fotbalişti mai de Doamne ajută de la aceste grupări, precum Budescu, Băluţă sau Gustavo au plecat, iar loturile au fost completate doar cantitativ, nu şi calitativ. 

Probabil, de aceea, duminică seară, am asistat la un derby echilibrat. Nu pentru că s-ar fi întărit Dinamo, o echipă de play-out în campionatul trecut, ci pentru că FCSB a slăbit considerabil. Confruntarea dintre cele două rivale a oferit o sumedenie de erori, cu nişte apărări ridicole. În aceste condiţii, singura consolare a fost că meciul s-a terminat cu şase goluri, având un deznodământ dramatic, în condţiile în care Dinamo a egalat de trei ori, ultima dată în minutul 89!

Acest 3-3 i-a pus pe statisticieni la treabă. Iar istoricul de 70 de ani al unicului derby ne-a arătat că, până duminică seară, scorul de 3-3 se mai înregistrase în doar şase rânduri, ultima dată la 8 iunie 1988.

Ei nu ne-au surprins cu nimic, am luat goluri din faze fixe. Am fost puţini prostuţi, dar mă bucur că am avut puterea să revenim de fiecare dată. Sergiu Hanca mijlocaş Dinamo  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite