Prostia se plăteşte scump: Ce riscă Paul Pârvulescu, fotbalistul care a povestit cum s-a dopat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sportivii din România uşurează mult munca agenţiilor antidoping! Iar asta pentru că şi-au făcut un obicei din a se da singuri de gol, după încălcarea regulamentelor.

În noiembrie 2019, formaţia de handbal feminin Corona Braşov şi toate jucătoarele sale de la prima echipă au fost ruinate, din cauza unor fotografii postate în mediul online. Concret, medicii Coronei le-au oferit jucătoarelor un tratament cu laser intravenos, interzis de regulamentul Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA). 

La vremea respectivă, a apărut o întrebare: „Cum au fost prinse fetele? Tratamentul nu lasă urme chimice“. Răspunsul a apărut, ulterior: pe scurt, Agenţia Naţională Antidoping (ANAD) s-a sesizat, în urma unor poze suspecte postate de jucătoare pe Instagram, în timpul efectuării tratamentului interzis!

Acum, avem un caz similar, însă în fotbal. Invitat, luna trecută, la emisiunea lui Costin Ştucan, GSP Live, mijlocaşul celor de la Academica Clinceni, Paul Pârvulescu, a făcut o dezvăluire incredibilă: „Eu, la FCSB, n-am făcut ozonoterapie. Am făcut în altă parte, dar nu la Steaua, am făcut la o altă echipă din ţară. Când făceam ozonoterapie, a doua zi mă simţeam rău. Apoi, în următoarea zi, eram OK. Nu pot să spun unde am făcut, la ce echipă, pentru că aş pune doctorul de acolo într-o situaţie delicată. Eu n-am făcut insuflaţii rectale, ci injecţii în venă. Nu era ceva WOW, iar din punctul de vedere al sănătăţii e OK. Dar e doping, da“.

Pornind de la această afirmaţie a lui Pârvulescu, ANAD s-a autosesizat şi l-a suspendat provizoriu, începând cu data de 3 iunie! Confirmarea a venit din partea preşedintelui ANAD, Cristi Balaj: „Comisia de Audiere a Agenţiei se ocupă de acest caz. Va trebui să vină să spună tot ce ştie! Nu e corect că unul care face totul perfect să fie dezavantajat, în detrimentul altuia care păcăleşte“.

Riscă o suspendare, între 2 şi 4 ani!

Potrivit „Gazetei Sporturilor“, Paul Pârvulescu, clubul său actual, Academica Clinceni, Liga Profesionistă de Fotbal (LPF), dar şi Federaţia Română de Fotbal (FRF) au fost informate că, începând cu 3 iunie, jucătorul de 31 de ani e suspendat provizoriu din activitatea sportivă! Ceea ce înseamnă că, până la finalul anchetei, Pârvulescu nu mai poate juca pentru Academica. Acesta a fost şi motivul pentru care a absentat din lot, în amicalul câştigat, sâmbătă, 3-2 cu FCSB.

Din informaţiile Digi Sport, Pârvulescu va fi audiat, miercuri, de ANAD. Dacă se va dovedi că faptele sale nu s-au prescris - procedura anti-doping trebuie declanşată, în termen de zece ani, de la data pretinsei încălcări a regulamentului - fotbalistul riscă o suspendare, între 2 şi 4 ani! 

Iar perspectivele sunt sumbre pentru Părvulescu, dacă ne luăm după avertismentul lansat deja de Cristi Balaj, preşedintele ANAD: „Trebuie să vii să explici concret la ce te-ai referit, când ai făcut aceea declaraţie. Indiscutabil, e pasibil de suspendare! Nu facem exces de zel, dar nici nu există concesii“.

Există o prezumţie de nevinovăţie, doar că, în momentul în care ai spus că te-ai dopat, e greu să te apere cineva. Cristi Balaj preşedinte Agenţia Naţională Antidoping   El mi-a zis că a făcut acea declaraţie în glumă şi că va demonstra la comisie.  Ilie Poenaru antrenor Academica Clinceni  

Handbalistele, suspendate. Clubul riscă retrogradarea!

Paul Pârvulescu are motive serioase de îngrijorare, înaintea audierilor de miercuri, având în vedere decizia luată în cazul celor de la Corona Braşov. După ce Agenţia Naţională Antidoping (ANAD) a intrat în posesia unor imagini în care se vede că handbalistele au recurs la o terapie interzisă de refacere, toate sportivele legitimate la această grupare au fost suspendate provizoriu, iar Corona Braşov riscă retrogradarea.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite