Profeţia finului s-a adeverit: Rădoi a ştiut că naşul său va pierde Steaua. Jucătorul găsise un cumpărător pentru club

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gigi Becali a rămas fără bunul său cel mai de preţ: brandul Steaua. Într-un interviu acordat pentru „Adevărul“, în iunie 2013, finul latifundiarului a avertizat despre ceea ce i se pregăteşte naşului său.

Gigi Becali a devenit sacul de box al sistemului judiciar din România. A fost condamnat în trei dosare (Schimbul de terenuri cu MApN, Sechestrarea hoţilor şi Valiza), a primit, iniţial, trei ani de închisoare cu executare, pentru ca apoi pedeapsa să fie mărită cu şase luni.

Dacă aceste decizii l-au zdruncinat pe latifundiarul din Pipera, atunci lovitura care l-a făcut KO a venit miercuri. Pe scurt: Gigi Becali a pierdut marca Steaua şi tot ce implică acest brand: siglă, culori, palmares.

Cum s-a ajuns aici?

Culmea ironiei: FC Steaua, adică echipa lui Becali, câştigase în două rânduri bătălia pentru păstrarea mărcii, însă a pierdut-o pe cea decisivă, cea de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ). Clubul de fotbal deţinut de Gigi Becali a fost acţionat în instanţă, în 2011, de Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, care a cerut anularea mărcii înregistrate de patronul roş-albaştrilor. Tribunalul Bucureşti a respins această cerere, la 17 aprilie 2012, decizie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, la 20 decembrie 2013.

Miercuri însă, ICCJ a dat câştig de cauză Clubului Sportiv al Armatei printr-o decizie definitivă şi irevocabilă. De acum, Gigi Becali nu mai e patronul Stelei.

S-a adeverit profeţia finului

Verdictul ICCJ a fost unul şocant, având în vedere că formaţia din Ghencea s-a confundat cu personajul Gigi Becali din 2004, de când acesta a devenit patronul echipei de fotbal.

Totuşi, scenariul potrivit căruia s-a urmărit ca brandul Steaua să-i fie luat înapoi latifundiarului din Pipera a fost intuit de oamenii din anturajul său. Într-un interviu acordat pentru „Adevărul“, la 13 iunie 2013, la aproximativ o lună după ce Becali a intrat după gratii, Mirel Rădoi a dezvăluit ce i se pregăteşte naşului său. 

„Am auzit despre ceva care mă îngrijorează foarte tare. Am înţeles că vor să-i ia Steaua lui Gigi Becali!“, ne-a spus atunci actualul fotbalist al celor de la Al-Ahli Dubai. Numai că Rădoi credea că naşul său va pierde bunul său cel mai de preţ printr-o altă mutare. „O să retrogradeze echipa în <Cazul Valiza> ca să-i forţeze mâna lui Gigi să renunţe la club, astfel încât Steaua să fie preluată de un om de afaceri destul de puternic“, era scenariul avansat de Rădoi.

Dacă Gigi n-a vrut să vândă Steaua, atunci când a avut ocazia, acum riscă să rămână fără ea. Acum trei ani, când eram în Arabia Saudită, i-am zis de o ofertă de 40 de milioane de euro. Nici n-a vrut să audă de negocieri. A spus <nu> din start. Mirel Rădoi la 13 iunie 2013 pentru „Adevărul“

Istoricul cazului: de unde a pornit războiul şi cum Becali a luat totul la mişto

*Procesul dintre MApN şi Clubul Sportiv al Armatei, pe de o parte, şi FC Steaua pentru marca Steaua a început în 2011, după ce gruparea patronată de Gigi Becali a intrat în conflict cu Ministerul Apărării cu privire la folosirea stadionului din Ghencea.

*Clubul Sportiv al Armatei (CSA) Steaua cerea, la mijlocul anului 2011, judecătorilor Tribunalului Bucureşti anularea mărcii Steaua, aflată din anul 2004 în proprietatea societăţii Fotbal Club Steaua Bucureşti SA.

*„Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti nu e de acord ca sigla-simbol a clubului, ca reprezentant al Ministerului Apărării Naţionale, care a făcut nume şi renume în arena sportivă internă şi internaţională de-a lungul a 58 de ani de activitate sportivă, să fie cesionată abuziv şi nelegal unei grupări private, chiar dacă ea se numeşte SC Fotbal Club «Steaua» Bucureşti", a spus colonelul George Boroi, comandantul CSA Steaua, pentru „Adevărul“.

*Ca de obicei, Gigi Becali a luat la mişto demersul MApN. „E numai o chestie cu care se fac de râs. Altceva nu e. E la mintea cocoşului. Toate actele au fost aprobate acum opt ani. Ele au fost aprobate nu de Becali, ci de către vreo opt-nouă generali şi colonei ai lor, ai Clubului Sportiv al Armatei Steaua“, a reacţionat latifundiarul.

*Deşi Becali şi CSA Steaua au ajuns, în primăvara anului 2012, la un acord pentru ca FC Steaua să evolueze din nou în Ghencea, procesul mărcii, început la 13 septembrie 2011, la Tribunalul Bucureşti, a continuat.

CITEŞTE ŞI:

*Armata vrea să-l stoarcă pe Gigi Becali de bani: „Vom cere o sumă consistentă pentru brandul Steaua“

*Care sunt scenariile posibile după ce Becali a pierdut Steaua: reacţia confuză a oficialilor arată haosul de la club

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite