Procedură disciplinară împotriva lui Ştefan Radu pentru presupusul salut nazist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştefan Radu este titular la Lazio
Ştefan Radu este titular la Lazio

Fundaşul echipei Lazio Roma, Ştefan Radu, a fost deferit, marţi, Comisiei de Disciplină pentru că a salutat galeria echipei romane cu un gest asemănător salutului nazist, la meciul cu formaţia SSC Napoli, din 7 aprilie, informează site-ul lalaziosiamonoi.it.

"Procurorul Federal l-a deferit Comisiei de Disciplină pe fotbalistul echipei Lazio, Ştefan Radu, pentru că şi-a salutat fanii cu mâna dreaptă ridicată şi întinsă, la fel ca salutul nazist. De asemenea, şi împotriva clubului a fost declanşată o procedură disciplinară pentru responsabilitatea avută în acest caz", se arată în comunicatul Federaţiei Italiene de Fotbal, citat de Mediafax.

La 7 aprilie, Ştefan Radu a salutat galeria echipei romane cu un gest asemănător salutului nazist, după meciul cu Napoli, scor 3-1, din etapa a XXXI-a a campionatului Italiei, conform imaginilor prezentate de presa italiană. "Printre atâtea gesturi de bucurie, a fost fotografiat şi salutul fundaşului Ştefan Radu către Curva Nord. Românul i-a salutat pe tifosi cu braţul drept ridicat, într-un fel de salut roman", a scris atunci agenţia Ansa.

La 8 aprilie, Lazio Roma a dat publicităţii un comunicat, pe site-ul oficial, în care susţine că gestul lui Ştefan Radu de la finalul meciului cu Napoli nu face apologia fascismului, fundaşul doar sărbătorind victoria alături de fani. Radu a fost audiat, în 18 aprilie, timp de o oră şi jumătate, de procurorul federal Stefano Palazzi în legătură cu acest caz.

În 2006, căpitanul de atunci al formaţiei Lazio Roma, Paolo Di Canio, a fost suspendat pentru un meci şi amendat cu 10.000 euro, în urma salutului nazist de la meciul cu Livorno. Pentru un salut asemănător, Di Canio, în vârstă de 37 ani, fusese suspendat o etapă şi în urma partidei Lazio - Juventus Torino, scor 1-1. De asemenea, atacantul italian a fost amendat cu 10.000 euro în martie 2005, pentru un gest asemănător la jocul cu AS Roma. Di Canio afirmase atunci că modalitatea de a-şi manifesta bucuria în teren nu are nici o legătură cu politica, dar Comisia de Disciplină a considerat că un salut în acest fel nu poate fi interpretat ca un element de bucurie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite