„Prinţul Persiei“, la Steaua

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacantul Karim Ansarifard, monitorizat de Dortmund şi de Frankfurt, este aproape de roş-albaştri, care l-au achiziţionat şi pe brazilianul Maicon. Jucătorul de 20 de ani e considerat noua stea a fotbalului iranian, iar în 2009, actualul său club, Saipa a refuzat o ofertă de 500.000 de dolari în schimbul său.

Steaua l-a pierdut pe Junior Moraes şi l-a transferat pe Lucian Burdujan, însă în continuare caută un înlocuitor pentru Bogdan Stancu. Mihai Stoica încearcă să găsească un atacant care să rezolve problema ofensivei pe termen lung. Pe lista managerului general al roş-albaştrilor se află şi un atacant de 20 de ani. E vorba de Karim Ansarifard, considerat drept cel mai mare talent al fotbalului iranian. Puştiul legitimat la Saipa a fost descoperit de legendarul Ali Daei, care l-a promovat pe Ansarifard pe când antrena Saipa.

Ulterior, după ce a preluat Persepolis, Daei a încercat să-l aducă pe atacant la noul său club. Oferta de 500.000 de dolari, una record pentru campionatul iranian, a fost însă refuzată de Saipa.Ansarifard e o adevărată maşină de marcat goluri! A fost convocat la naţionala Iranului la doar 19 ani şi a înscris chiar la meciul său de debut, într-un amical cu Islanda. Apoi, în sezonul 2009-2010 a punctat de 13 ori pentru Saipa. Astfel, şi-a câştigat locul de titular în prima reprezentativă, devenind purtătorul tricoului cu numărul 10. În luna ianuarie, puştiul a jucat pentru Iran în Cupa Asiei şi a înscris o dată în trei jocuri. Astfel, el a devenit cel mai tânăr marcator din istoria naţionalei în competiţia amintită. Ansarifard a intrat deja în vizorul mai multor formaţii din Occident, printre care Borussia Dortmund şi Eintracht Frankfurt.

Dacă pentru Ansarifard poartă negocieri, în schimb, Steaua a rezolvat deja transferul unui alt atacant. Brazilianul Pereira de Oliveira Maicon are 22 de ani şi evoluează la Volyn Lutsk, în prima ligă din Ucraina. „Am dat 200.000 de euro pe el. Vine până în vară şi avem opţiune de cumpărare pentru un milion şi jumătate de euro", a spus Gigi Becali. Actualii colegi ai lui Maicon, Sorin Paraschiv şi Adrian Neaga, i l-au recomandat pe brazilian lui Meme.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite