Primul pas spre careul de aşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala feminină debutează în această seară, la CM, unde obiectivul e atingerea semifinalelor.

Dacă la fotbal vedem Mondialele la televizor, în schimb, la handbal feminin suntem mai mereu printre favorite! La CM din Brazilia, România bifează cea de-a 20-a participare a ei la această competiţie  - în varianta în 7 - pe care a câştigat-o în 1962. Cristina Vărzaru şi colegele ei nu se vor afla într-o simplă plimbare la Sao Paulo, ele fiind creditate cu şanse la câştigarea titlului mondial.

Locul 1 ne asigură un culoar mai uşor

Spre deosebire de alte ediţii, acum echipa României a beneficiat de o tragere favorabilă, adversarele din grupa C fiind abordabile. Am câştigat ultimele dispute cu Franţa şi Brazilia, cu acestea urmând să ne luptăm pentru clasarea pe primul loc. Câştigarea grupei e cu atât mai importantă cu cât sistemul de desfăşurare s-a modificat la această ediţie, faza finală urmând a se disputa în sistem eliminatoriu.

Astfel, ocupanta locului 1 în grupa noastră va juca în „optimi" cu locul 4 în grupa D (Argentina sau Coasta de Fildeş). În plus, primele două clasate în grupa noastră vor disputa jocurile din prima etapă a fazei a II-a tot la Sao Paulo.



Situaţia s-ar complica doar în cazul în care România ar pierde şi cu Franţa, dar şi cu Brazilia. Atunci în calea tricolorelor ar apărea fie Danemarca, fie Suedia, două echipe care trebuie evitate. Asta mai ales că, în funcţie de clasarea finală la aceste Mondiale, se vor stabili şi gazdele turneelor de calificare la Jocurile Olimpice de la Londra. Acestea vor fi trei dintre echipele prezente în semifinale cu condiţia ca a patra să fie Norvegia, care şi-a asigurat prezenţa la JO din postura de campioană a Europei.    

image



Echipa Tunisiei e vicecampioana Africii

Elevele lui Radu Voina nu trebuie să subestimeze nici Tunisia sau Japonia. Chiar dacă a cedat la scor în faţa României, la ediţia din 2009 a CM (39-22), reprezentanta Africii are în componenţă jucătoare care evoluează în Hexagon - Marzouk, Abdellah, Kilani, Khouildi, Daoula, Yahiaoui -, Spania, dar şi în Norvegia (Toumi, la Byasen) sau Danemarca (Chebbah, la Viborg). Şi cu siguranţă că acestea pot aduce un plus în jocul vicecampioanei Africii.

3 meciuri a disputat naţionala feminină de handbal a României cu Tunisia la Campionatele Mondiale, toate fiind câştigate de noi: 39-22 în 2009, 39-21 în 2007 şi 25-23 în 2003.

image
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite