Primul meci oficial al stejarilor! Cum pot rugbyştii români să-şi asigure calificarea la Mondial de anul acesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala de rugby a României debutează sâmbătă în ediţia 2017 a Cupei Europene a Naţiunilor cu un meci la Offenbach cu Germania. Partida are loc de la ora 14.15 şi e transmisă în direct pe DolceSport 4.

Naţionala de rugby a României debutează sâmbătă în ediţia 2017 a Cupei Europene a Naţiunilor cu un meci la Offenbach cu Germania. Rezultate obţinute la competiţia din acest an se cumulează cu cele înregistrate anul viitor şi cea mai bună echipă sau a doua cea mai bună echipă (în cazul în care Georgia se impune) îşi va asigura prezenţa la Mondialul din Japonia din 2019. Aşadar, misiunea „stejarilor“ devine mult mai facilă, pentru că  gruzinii sunt calificaţi deja pentru turneul final în virtutea performanţelor de la Mondialul din Anglia.

Tricolorii îşi pot asigura însă chiar din acest an biletul spre Japonia dacă vor câştiga ediţia 2016 a CEN, piatra de încercare fiind, bineînţeles,  jocul din martie cu Georgia de la Bucureşti. „Trebuie să o luăm pas cu pas şi primul meci e cu Germania, de unde ne dorim să ne întoarcem cu cinci puncte, să luăm şi punctul bonus ofensiv. Vrem să ne calificăm la Cupa Mondială din Japonia încă din acest an şi cred că putem face asta dacă suntem concentraţi“, a declarat căpitanul Florin Vlaicu pentru FRR.ro.

Până la jocul cu Germania de sâmbătă, România a susţinut un meci de pregătire cu Portugalia la Lisabona, s-a impus cu 33-17, iar antrenorul galez Lynn Howells a folosit patru formule de ehcipă diferite, meciul fiind împărţit în patru reprize a câte 20 de minute. Pentru partida de la Offenbach, Howells a reţinut în lot 26 de jucători, remarcându-se revenirea pritnre stejari a doi rugbyşti importanţi: Andrei Ursache şi Vlad Nistor. Căpitanul tradiţional, Mihai Macovei, s-a recuperat după o accidentare gravă, dar  a fost lăsat să continue antrenamentele cu echipa sa de club, Colomiers, pentru a reveni la forma maximă.

Adversarii României
11 februarie Germania (deplasare)
18 februarie Spania (Iaşi)
4 martie Rusia (deplasare)
11 martie Belgia (deplasare)
19 martie Georgia (Bucureşti)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite