Primul eveniment de alergare stradală, după pandemie: Când va avea loc semimaratonul Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alergare

După ce în 2020 toate competiţiile organizate de Bucharest Running Club, inclusiv „perla coroanei“, Maratonul Internaţional Bucureşti, au fost anulate, ele se vor relua, în acest an.

Semimaratonul Bucureşti se va organiza în perioada 4-5 septembrie, iar cei care vor opta pentru a participa în formatul virtual, urmând să parcurgă distanţa de 21 de kilometri pe cont propriu, pe un traseu ales de ei, vor putea face acest lucru, în perioada 4-12 septembrie.

Informaţia a fost furnizată, astăzi, în cadrul unui eveniment în care s-a anunţat şi parteneriatul cu OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din sud-estul Europei, care va fi sponsorul principal al semimaratonului Bucureşti. 

Anul trecut, a fost pentru prima dată de la lansare când semimaratonul, programat pentru perioada 8-9 mai, n-a mai avut loc, pe fondul restricţiilor de mobilitate şi de distanţare fizică impuse pentru a opri răspândirea noului coronavirus.

Racila

   

*Valeria Răcilă van Groningen (foto), preşedinte Bucharest Running Club: Vreau să mulţumesc OMV Petrom pentru sprijinul continuu şi încrederea pe care o acordaţi echipei Bucharest Running Club şi care face ca semimaratonul Bucureşti să devină un eveniment cu o energie extraordinară şi unul de  referinţă între evenimentele de alergare din ţară şi din străinătate. În aceeaşi măsură, aş dori să le mulţumesc membrilor comunităţii de alergători care nu şi-au pierdut motivaţia de a se antrena în tot acest timp şi de a se pregăti pentru curse. Anunţarea OMV Petrom semimaratonul Bucureşti reprezintă un pas semnificativ către întoarcerea evenimentelor de alergare care reunesc deopotrivă alergători de elită, cât şi pe cei care vor să sprijine cauze umanitare.

*Christina Verchere, CEO OMV Petrom: Semimaratonul Bucureşti e un reper pentru competiţiile de acest fel din România şi ne bucurăm să le fim alături la cea de-a X-a ediţie, în calitate de partener oficial. Ne dorim foarte mult ca reluarea curselor offline să fie posibilă şi să vedem un număr cât mai mare de participanţi. Susţinem un stil de viată sănătos, iar mişcarea e o componentă esenţială. 

Numărul de alergători la semimaratonul Bucureşti a crescut constant, de la 3.000 în 2012 la 19.000 în 2019, cu participanţi din 65 de ţări. 

OMV Petrom e unul dintre cei mai importanţi parteneri ai competiţiei semimaratonul Bucureşti încă de la prima ediţie, organizată în 2012. OMV Petrom a fost sponsor oficial între 2012 şi 2017, când competiţia a avut numele OMV Petrom Semimaratonul Bucureşti. Începând din anul 2018, OMV Petrom a devenit sponsor Gold, iar cursa de 21 de km a fost numită Cursa de Semimaraton OMV Petrom.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite