Prima reacţie a lui Tanczos Barna, acuzat că a stat în galeria Ungariei la meciul de hochei cu România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tanczos Barna, ministrul Mediului FOTO Guvernul României
Tanczos Barna, ministrul Mediului FOTO Guvernul României

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a precizat că nu a stat în galeria Ungariei la meciul dintre echipa naţională a României cu cea a vecinilor de la vest, toţi suporterii fiind trimişi să stea într-o anumită parte a patinoarului.

„Am fost la campionatul mondial de hochei ca să susţin jucătorii din Miercurea-Ciuc, Gheorgheni şi Braşov, care au făcut tot posibilul ca să ţină naţionala României în Divizia I, grupa A.  Am participat alături de sute de suporteri din Harghita, Covasna şi Braşov care ar fi vrut să asiste la o performanţă istorică. Din păcate nu a fost să fie. Pe mulţi dintre jucători îi cunosc, îmi sunt prieteni. Ştiu că şi-au dorit un singur lucru: ca România să rămână în această grupă valorică”, a declarat, iniţial, Tanczos Barna pentru GSP.ro.  

La insistenţa reporterilor privind locul din galerie, ministrul a precuzat că nu era galeria Ungariei, ci erau atât suporteri ai României, cât şi ai vecinilor de la vest.

„Toţi suporterii au stat în această parte a patinoarului. Inclusiv suporterii români. La câţiva metri de mine stătea o familie din Iaşi, toată familia îmbrăcată în tricoul echipei naţionale”, a completat Barna.

Site-ul prosport.ro a scris despre un episod revoltător, petrecut, ieri, înaintea confruntării cu Ungaria. Potrivit sursei citate, înainte de partidă, jucătorii tricolori de la Miercurea Ciuc şi Gheorghieni au cântat imnul Ţinutului Secuiesc împreună cu rivalii lor maghiari! Gestul a fost atât de urât, încât trei jucători ai României au refuzat să facă aşa ceva, după cum a notat gsp.ro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite