Prima pedeapsă primită de Kyrgios după ce a jignit şi a scuipat către arbitru. Decizia dură luată de ATP în acest caz

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kyrgios

Tenismenul australian Nick Kyrgios trage primele ponoase ca urmare a comportamentului reprobabil din turul al doilea al turneului de la Cincinnati.

Sportivul a fost amendat cu 113.000 de dolari după scandalul făcut la meciul cu Karen Hacianov. Sancţiunea a fost dictată de ATP pentru părăsirea terenului fără acordul arbitrului, pentru limbajul obscen şi pentru comportament nesportiv faţa de adversar.

Sunt şanse mari ca australianul să fie suspendat, o anchetă mai amplă privind incidentele de la Cincinnati urmând să fie făcută.

Nick Kyrgios a avut o nouă reprezentaţie dezgustătoare, în turul secund al turneului, în meciul pe care l-a pierdut cu rusul Karen Hacianov, scor 7-6 (3), 6-7 (4), 2-6. Scandalul a început din momentul în care, la 4-4 în setul doi, când arbitrul Fergus Murphy, cu care australianul nu este la prima dispută în circuit, i-a atras atenţia australianului să servească mai repede. 

După ce l-a făcut "cartof" şi "cel mai rău arbitru din lume" pe irlandez, Kyrgios l-a adus în discuţie pe Rafel Nadal. "E hilar. Dacă Rafa joacă atât de repede, mă las de tenis. Un gunoi absolut, ruşinos... Arată-mi o înregistrare cu Rafa jucând aşa repede. Dacă găseşti vreuna, nu mai zic nimic şi nu mai vorbesc niciodată", i-a spus Kyrgios arbitrului.

Din acel moment, australianul a bombănit la fiecare întrerupere a jocului. Mai mult, după pierderea setului, Kyrgios a inovat încă o dată în materie de încălcare a regulilor tenisului şi ale bunului simţ 

„Eşti cel mai prost arbitru din istorie. De fiecare dată când joc, el face rahaturi stupide. De fiecare dată! De fiecare dată! De fiecare dată! De fiecare dată!“, a izbucnit australianul de 24 de ani. Apoi, s-a ridicat şi i-a spus, scurt, arbitrului: „Mă duc la baie!“. Deşi arbitrul a încercat să-l oprească, Kyrgios şi-a continuat nestingherit drumul, mergând cu două rachete în mână spre baie. Când a ajuns în zona vestiarelor, Kyrgios a distrus cele două rachete de nervi, neavând nicio treabă cu mersul la baie!

La finalul meciului, Nick şi-a felicitat adversarul, însă l-a înjurat pe arbitru şi a scuipat spre el.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite