Prima echipă dintr-un campionat mare care ameninţă cu retragerea, dacă se reia sezonul: „Sunt camioane pline cu morţi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele unui club de fotbal din primul eşalon italian a avertizat că echipa sa se va retrage din campionat, dacă se va decide reluarea sezonului, fiind convins că riscul pierderii vieţilor fotbaliştilor ar fi prea mare.

Italia este în carantină, în urma ravagiilor făcute de coronavirus şi Serie A nu face excepţie, campionatul intern fiind suspendat fără un termen clar de reluare.Teoretic, meciurile ar putea fi reintroduse în program spre mijlocul lunii mai, dacă situaţia s-ar stabiliza. 

Totuşi, scenariul este de neconceput pentru unele formaţiuni sportive. Spre exemplu, Massimo Cellino, preşedintele clubului Brescia, este de părere că ediţia curentă a campionatului Italiei nu trebuie reluată şi avertizează că echipa sa se va retrage, în cazul în care meciurile se vor disputa, în viitorul apropiat. 

„Respectarea sănătăţii şi salvarea sistemului fotbalului”

„Nu se pot relua competiţiile, din multe motive. Sunt două puncte în special: respectarea sănătăţii şi salvarea sistemului fotbalului. Pe lângă pierderea acestui sezon, îl punem totodată în pericol şi pe următorul, care va fi esenţial. 

(...) La Brescia (n.r. unul dintre principalele focare de coronavirus din Italia) avem campioane pline, care îi transportă pe cei morţi afară din oraş. Suntem în centrul epidemiei.
(...) Dacă ne vor obliga să jucăm, sunt gata să retrag echipa şi să pierd astfel toate meciurile. O voi face în semn de respect faţă de cetăţenii oraşului Brescia şi de apropiaţii acestora care au decedat. 

„Nu îmi pasă dacă retrogradăm”

(...) Nu îmi masă dacă retrogradăm. Până în acest moment merităm să retrogradăm, iar eu am responsabilităţile mele. Însă în afară de asta, pentru a încheia sezonul în iunie, ne aşteptăm ritmuri imposibile şi periculoase. Trebuie să schimbăm regulile naţionale şi internaţionale, cu contracte, plăţi, piaţa transferurilor, presezon”, a declarat oficialul echipei Brescia, într-un interviu pentru „Gazzetta dello Sport”.

Brescia este ultima clasată din Serie A, cu 16 puncte acumulate în 26 de partide, la distanţă de nouă puncte faţă de prima echipă care s-ar putea salva, având şanse uriaşe de a pica în eşalonul secund italian. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite