Prietenul lui Ceauşescu i-a aruncat în puşcărie pe sportivii care s-au întors fără medalii de la Rio: „Şobolani inutili!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eşecul survenit la Jocurile Olimpice de la Rio este cu adevărat tragic pentru cei 31 de sportivi ai unui stat african, care au fost aruncaţi în închisoare pentru că s-au întors fără medalii.

Robert Mugabe, dictatorul din Zimbabwe, a ordonat comandantului Poliţiei Republicane să aresteze întreaga delegaţie care a participat la Jocurile Olimpice de la Rio.

”Am irosit banii ţării pe aceşti şobolani pe care îi numim sportivi. Dacă nu eşti gata de sacrificiu şi să iei măcar o medalie de cupru sau de alamă (locurile 4 şi 5), cum au reuşit vecinii noştri din Botswana, atunci de ce te duci să iroseşti banii? Mai bine am fi trimis tinere şi tineri frumoşi de la universităţi. E ca şi cum un impotent ar avea cinci neveste. Care e rostul? Sunt inutili” a spus dictatorul. Cel mai vechi şef de stat african în exerciţiu, Mugabe, în vârstă de 92 de ani, a fost unul dintre aliaţii africani ai lui Nicolae Ceauşescu. 

El se află la putere încă din 1980, de când ţara a devenit independentă. După şapte ani ca prim-ministru, Mugabe a devenit preşedinte, iar acum se află la al şaptelea mandat. La ultima campanie prezidenţială, din 2013, el şi-a pus pe afişe o poză din anii '80, pentru ca poporul să aibă impresia că este „Mugabe e veşnic tânăr“. El a câştigat alegerile cu 61% din voturi. "Hitler a avut un mare obiectiv: dreptate pentru poporul său, suveranitate poporului său, recunoaşterea independenţei poporului şi a drepturilor sale asupra resurselor. Dacă acesta a fost Hitler, lăsaţi-mă să fiu eu Hitler înzecit", a declarat în urmă cu ceva timp preşedintele statului Zimbabwe, Robert Mugabe.

Până în prezent, Mugabe a ordonat Guvernului să se implice în conflicte armate cu ţările vecine, principalele ţinte de atac fiind caucazienii, homosexualii şi oponenţii săi politici. Există informaţii conform cărora a tăiat mâine şi picioarele soţiei unui rival politic şi apoi i-a dat foc. În prezent, locuitorii din Zimbabwe au cea mai mică speranţă de viaţă: 37 de ani pentru bărbaţi şi 34 pentru femei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite