Preşedintele Mauritaniei s-a plictisit şi a oprit Supercupa în minutul 63: “M-am lămurit, treceţi la penaltyuri”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Abdel Aziz, preşedintele Mauritaniei, a ajuns la putere în 2008 printr-o lovitură de stat
Abdel Aziz, preşedintele Mauritaniei, a ajuns la putere în 2008 printr-o lovitură de stat

Supercupa Mauritaniei a fost brusc întreruptă din loja oficială şi încheiată rapid după executarea loviturilor de pedeapsă.

Africa e în continuare continentul tuturor posibilităţilor, iar ciudăţeniile fotbalistice îi încântă pe jurnaliştii străini.
În Supercupa Mauritaniei, meciul dintre FC Tevragh-Zeina şi ACS Kasr s-a derulat normal până în minutul 63. Scorul era 1-1, dar partida se desfăşura destul de lent, fără ocazii de poartă şi se îndrepta încet, dar sigur, spre prelungiri. Sesizând „pericolul” ca jocul să mai dureze încă o oră, plus eventuale lovituri de departajare, preşedintele Mauritaniei, aflat în tribună, şi-a pierdut răbdarea: “Ajunge cât am văzut! Treceţi direct la penaltyuri!”. Tevragh Zeina s-a impus la lovituri de departajare, dar hotărârea preşedintelui Mohamed Ould Abel Aziz a stârnit reacţii de furie din partea suporterilor.
În faţa valului de proteste îndreptate împotriva deciziei neobişnuite, preşedintele federaţiai a scos din joben o scuză, deloc plauzibilă: “Dezmint categoric informaţiile în legătură cu o implicare a preşedintelui republicii. Hotărârea a fost luată din cauza unor probleme organizatorice şi cu acordul preşedinţilor şi antrenorilor celor două echipe”.
Cu toate acestea, oficialii FIFA pot deschide o anchetă şi dacă se va dovedi că Supercupa a fost “scurtată” din cauza preşedintelui, cei care conduc destinele fotbalului din Mauritania vor fi penalizaţi sportiv şi financiar. 

Precedentul kuweitian…

Cel mai cunoscut caz al unui meci întrerupt în urma unui ordin de la tribuna oficială s-a petrecut la Cupa Mondială din 1982, desfăşurată în Spania. La un meci din faza grupelor, şeicul Kuweitului le-a cerut jucătorilor să iasă de pe teren după ce Franţa a înscris golul de 4-1. Motivul? Un fluier din tribună i-ar fi îndemnat pe jucătorii asiatici să se oprească din alergat. Arbitrul sovietic  a anulat până la urmă golul, kuweitienii au revenit pe teren, dar Franţa a mai înscris o dată şi meciul s-a încheiat tot 4-1.

… şi cel românesc

Finala Cupei României din 1988, dintre Dinamo şi Steaua, s-a încheiat cu câteva minute mai devreme. Un gol anulat lui Gabi Balint în minutul 88, pentru ofsaid, a produs iritare în teren, dar şi la oficială. ”Ieşiţi de pe teren”, le-a cerut Valentin Ceauşescu jucătorilor stelişti, care s-au conformat imediat, iar trofeul a rămas şi acum în aer.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite