Preşedintele lui Dinamo Kiev îşi trimite jucătorii la război! Stadionul Şahtiorului din Doneţk a suferit daune masive

Preşedintele lui
Dinamo Kiev îşi trimite jucătorii la război! Stadionul Şahtiorului din Doneţk a suferit daune masive

Stadionul lui Şahtior, Donbass Arena, a fost ţinta atacurilor militanţilor pro-ruşi

Preşedintele lui Dinamo Kiev, Igor Surkis, a declarat că, în caz de necesitate, va accepta mobilizarea fotbaliştilor săi pentru apărarea Ucrainei.

Ştiri pe aceeaşi temă


Starea tensionată din Estul Ucrainei şi-a pus deja amprenta pe echipa antrenată de Mircea Lucescu, Şahtior Doneţk, nevoită să-şi mute cartierul general într-o zonă mai liniştită, la Lvov. Războiul dus de ucraineni contra formaţiunilor pro-ruse e pe cale să atingă şi celălalt club important din Ucraina, Dinamo Kiev. 

Mai exact, preşedintele clubului, Igor Surkis, a făcut o declaraţie şocantă în contextul în care conducătorii ţării încearcă să mobilizeze cât mai multe cadre militare. „Dacă vom primi ordine de încorporare pentru jucătorii noştri, le vom permite să plece la război”, a spus Surkis, un potent om de afaceri.

„Înainte de a fi fotbalişti, ei au o misiune pacifistă, iar gândul nostru e de a reinstaura ordinea în ţară. Vrem linişte, dar deocamdată nu se poate”, a completat oficialul lui Dinamo Kiev. Aşadar, armata Ucrainei va avea de unde să aleagă, în lotul fostei adversare a Stelei din Liga Europa fiind în acest moment 18 jucători localnici, în frunte cu veteranul portar Şovkovski (40 de ani) şi cu vedeta Yarmolenko, un mijlocaş cotat la 22 de milioane de euro.
 

Stadionul lui Lucescu, bombardat de ruşi
Anul trecut, stadionul de 200 de milioane de euro construit la Doneţk de Rinat Ahmetov, a fost bombardat în repetate rânduri de militanţii pro-ruşi. În 2014, la „Donbass Arena” s-au consemnat nu mai puţin de patru asemenea atacuri. Exploziile au afectat serios structura de rezistenţă a stadionului pe care îşi disputa meciurile de acasă gruparea antrenată de Mircea Lucescu. Inclusiv baza de antrenament de lângă arenă a suferit daune considerabile.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările