Preşedintele Federaţiei de Hochei pe Gheaţă, după perfomanţa de la CM: „România, singura capitală fără patinoar!“ Ce premii vor primi jucătorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hochei

Cu jucători care sunt legitimaţi doar la echipe din ţară, repezentativa de hochei a României a promovat în Divizia IA a Campionatului Mondial (al doilea eşalon valoric), la capătul unui turneu de excepţie.

Preşedintele Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, Alexandru Hălăucă, a vorbit de beneficiile acestei calificări: „Am primit multe mesaje de la preşedinţi de federaţii care nu se aşteptau la noi, din Germania, Franţa, Ungaria, Marea Britanie. Am intrat cumva în elita hocheiului mondial. S-a dovedit că potenţial există în România, chiar dacă nu avem patinoar în Capitală. E singura capitală din Europa care nu are aşa ceva. Se intampla de sase ani de zile. Obiectivul următor este de a rămâne în grupa valorică, vom face totul pentru pregătirea băieţilor, acum nu vom mai fi daţi la o parte, acum toate echipele vor veni către noi. Dacă vom avea mai multe patinoare, uşor-uşor vom merge mai sus“, a declarat Hălăucă

Hălăucă a vorbit şi despre cum urmeză să fie premiată perfomanţa din Estonia "Premierea jucătorilor va fi făcută doar de Federaţie, din veniturile proprii. Pentru nivelul nostru va fi ceva substanţial. Nu facem comparaţie cu fotbalul sau alte sporturi. Vom face şi o hârtie pentru MTS mâine. Vom vedea răspunsul, dar de obicei astfel de turnee nu sunt premiate".

Săptămâna aceasta, la Tallinn (Estonia), în Divizia IB a Campionatului Mondial, România a câştigat toate cele cinci meciuri disputate, iar anul viitor va juca pentru calificarea în prima grupă mondială! Promovarea României poate fi catalogată drept un miracol sportiv, după ce, anul trecut, echipa s-a salvat de la retrogradare în ultima rundă. Mai mult, în condiţiile în care, din cauza accidentărilor, lotul deplasat în Estonia nu cuprindea cinci jucători de bază, obiectivul băieţilor noştri era menţinerea în al treilea eşalon valoric mondial.

Metamorfozarea naţionalei de hochei a fost posibilă prin aducerea unui antrenor străin, slovacul Julius Penzes, şi naturalizarea a patru jucători, slovacul Patrick Polc şi ucrainenii Yevhen Yemelianenko, Anton Butochnov şi Pavlo Borysenko. De asemenea, un rol important în îmbunătăţirea perfomanţelor hocheiştilor români l-a jucat şi prezenţa echipelor Corona Braşov şi Miercurea Ciuc (ultima fiind finalistă) în Erste Liga, o competiţie de hochei cu formaţii din Ungaria, Austria şi România. Nici creşterea valorică a campionatului intern nu trebuie neglijat, pe lângă cele două echipe care au evoluat în Erste Liga, apărând şi a treia formaţie cu pretenţii, CSM Galaţi.

Victorii pe linie la Tallinn

Estonia 4-3 (2-0, 0-2, 1-1, 0-0, 1-0 - după prelunigiri şi şuturi de departajare)

Japonia 3-2 (0-2, 2-0, 1-0)

Polonia 3-2 (1-0, 0-0, 1-2, 1-0 - după prelungiri)

Ucraina 5-1 (2-0, 1-1, 2-0)

Olanda 3-1 (1-0, 1-1, 1-0)

Clasament: 1. România 13 puncte, 2. Polonia 13, 3. Japonia 6, 4. Estonia 6, 5. Ucraina 4, 6. Olanda 3. La egalitate de puncte, departajarea a fost făcută de rezultatul meciului direct.

ELEMENTE
Am venit în Estonia cu obiectivul să nu retrogradăm şi am reuşit să câştigăm toate meciurile. Este incredibil! Daniel Tranca, cel mai bun jucător al meciului cu Olanda

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite