Preşedintele Croaţiei, un erou pentru „prostime“: Un jurnalist român a desfiinţat marile realizări ale Kolindei Grabar-Kitarovici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Croaţiei rămâne în centrul atenţiei, chiar şi acum când Mondialul s-a încheiat de câteva zile şi echipele s-au întors acasă.

În Croaţia, au existat şi voci care au criticat comportamentul exuberant al preşedintelui în timpul turneului final. 

„A fost jenant. A avut ca obiectiv obţinerea de puncte electorale prin îmbrăţişarea tuturor. A vrut ca lumea să vadă cât de fair play e şi ce relaţii bune are. Eu mă aştept la altceva de la şeful statului“, a spus scriitorul croat, Danko Rabrenovici. 

În România însă, în decurs de câteva zile, Kolinda Grabar-Kitarovici a ajuns un fel de Mesia! Iar asta mai ales după ce pe Facebook a circulat următoarea postare despre presupusele ei realizări:

1 - A vândut avionul prezidenţial.

2 - A vândut cele 35 Mercedes Benz care erau atribuite miniştrilor şi altor oficiali. A returnat banii în trezoreria statului.

3 - Şi-a redus propriul salariu şi cele ale miniştrilor la jumătate.

4 - Costurile şi salariile ambasadorilor şi consulilor au fost coborâte la 60%.

5 - A mărit salariul minim în sectorul privat.

6 - A eliminat pensiile speciale pentru senatori şi deputaţi.

"Prostimea preia seria asta de gogoşi enorme"

Din păcate pentru fanii Kolindei Grabar-Kitarovici, apăruţi peste noapte în România, realizările preşedintelui Croaţiei sunt mult mai puţin spectaculoase.

Într-o postare pe Facebook, Dan Alexe, scriitor, lingvist, cineast, jurnalist şi traducător român stabilit în Belgia, a făcut următoarele precizări despre eroina românilor.

Văd că circulă tot felul de minciuni, pentru intoxicare, despre (din nou) această Elena Udrea a Croaţiei - Kolinda Grabar-Kitarović

Cică:

-- Şi-a redus propriul salariu şi ale miniştrilor la jumătate

-- Costurile şi salariile ambasadorilor şi consulilor au fost coborâte la 60%

-- A mărit salariul minim în sectorul privat

-- A eliminat pensiile speciale pentru senatori şi deputaţi

— Vorbeşte fluent 7 limbi dar NU SE CREDE SUPERIOARĂ NIMĂNUI !!!

Prostimea care preia seria asta de gogoşi enorme, chiar după atâtea păcăleli pe net, nu îşi pune o secundă întrebarea dacă e posibil, într-o ţară din UE, ca preşedintele să mărească salarii în sectorul privat şi să taie pensiile legislatorilor. Nu, evident că nu e posibil, iar lista aia de realizări dictatoriale e o listă de minciuni pe care nu le verifică nimeni. Femeia n-a făcut nimic din toate alea si nu are căderea legală să se bage în salarii şi pensii. În Croaţia, omul cel mai puternic în stat e prim-ministrul, şeful guvernului, nu preşedintele.

În schimb se pot verifica limbile vorbite. Nu sunt şapte, ci trei, ca la Elena Udrea. CV-ul oficial al Kolindei spune că ştie trei limbi, nu şapte sau zece. Trei, ca şi Udrea: engleză, spaniolă şi portugheză. Nu scrie nicăieri şapte şi nu vorbeşte engleză mai bine decât Udrea. Că şi CV-ul oficial al lui Udrea pomeneşte tot trei limbi: engleză, franceză şi italiană.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite