Preşedintele Croaţiei, un erou pentru „prostime“: Un jurnalist român a desfiinţat marile realizări ale Kolindei Grabar-Kitarovici

Preşedintele Croaţiei, un erou pentru „prostime“: Un jurnalist român a desfiinţat marile realizări ale Kolindei Grabar-Kitarovici

Preşedintele Croaţiei rămâne în centrul atenţiei, chiar şi acum când Mondialul s-a încheiat de câteva zile şi echipele s-au întors acasă.

Ştiri pe aceeaşi temă

În Croaţia, au existat şi voci care au criticat comportamentul exuberant al preşedintelui în timpul turneului final. 
 
„A fost jenant. A avut ca obiectiv obţinerea de puncte electorale prin îmbrăţişarea tuturor. A vrut ca lumea să vadă cât de fair play e şi ce relaţii bune are. Eu mă aştept la altceva de la şeful statului“, a spus scriitorul croat, Danko Rabrenovici. 
 
În România însă, în decurs de câteva zile, Kolinda Grabar-Kitarovici a ajuns un fel de Mesia! Iar asta mai ales după ce pe Facebook a circulat următoarea postare despre presupusele ei realizări:
 
1 - A vândut avionul prezidenţial.
 
2 - A vândut cele 35 Mercedes Benz care erau atribuite miniştrilor şi altor oficiali. A returnat banii în trezoreria statului.
 
3 - Şi-a redus propriul salariu şi cele ale miniştrilor la jumătate.
 
4 - Costurile şi salariile ambasadorilor şi consulilor au fost coborâte la 60%.
 
5 - A mărit salariul minim în sectorul privat.
 
6 - A eliminat pensiile speciale pentru senatori şi deputaţi.
 
"Prostimea preia seria asta de gogoşi enorme"
 
Din păcate pentru fanii Kolindei Grabar-Kitarovici, apăruţi peste noapte în România, realizările preşedintelui Croaţiei sunt mult mai puţin spectaculoase.
 
Într-o postare pe Facebook, Dan Alexe, scriitor, lingvist, cineast, jurnalist şi traducător român stabilit în Belgia, a făcut următoarele precizări despre eroina românilor.
 
Văd că circulă tot felul de minciuni, pentru intoxicare, despre (din nou) această Elena Udrea a Croaţiei - Kolinda Grabar-Kitarović
 
Cică:
 
-- Şi-a redus propriul salariu şi ale miniştrilor la jumătate
 
-- Costurile şi salariile ambasadorilor şi consulilor au fost coborâte la 60%
 
-- A mărit salariul minim în sectorul privat
 
-- A eliminat pensiile speciale pentru senatori şi deputaţi
 
— Vorbeşte fluent 7 limbi dar NU SE CREDE SUPERIOARĂ NIMĂNUI !!!
 
Prostimea care preia seria asta de gogoşi enorme, chiar după atâtea păcăleli pe net, nu îşi pune o secundă întrebarea dacă e posibil, într-o ţară din UE, ca preşedintele să mărească salarii în sectorul privat şi să taie pensiile legislatorilor. Nu, evident că nu e posibil, iar lista aia de realizări dictatoriale e o listă de minciuni pe care nu le verifică nimeni. Femeia n-a făcut nimic din toate alea si nu are căderea legală să se bage în salarii şi pensii. În Croaţia, omul cel mai puternic în stat e prim-ministrul, şeful guvernului, nu preşedintele.
 
În schimb se pot verifica limbile vorbite. Nu sunt şapte, ci trei, ca la Elena Udrea. CV-ul oficial al Kolindei spune că ştie trei limbi, nu şapte sau zece. Trei, ca şi Udrea: engleză, spaniolă şi portugheză. Nu scrie nicăieri şapte şi nu vorbeşte engleză mai bine decât Udrea. Că şi CV-ul oficial al lui Udrea pomeneşte tot trei limbi: engleză, franceză şi italiană.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările