Preşedintele CIO, Jacques Rogge, va face o vizită în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional, Jacques Rogge, va veni în România, în 21 septembrie, cu ocazia inaugurării Centrului Teritorial de Studii şi Cercetări Olimpice din incinta Bibliotecii Universităţii din Oradea, urmând să i se decerneze titlul de Doctor Honoris Causa al universităţii.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de reprezentanţii Universităţii din Oradea, vizita preşedintelui Comitetului Olimpic Internaţional (CIO), Jacques Rogge la Oradea va avea loc în 21 septembrie.

"Domnia sa vizitează Universitatea noastră cu ocazia inaugurării Centrului Teritorial de Studii şi Cercetări Olimpice din incinta noii Biblioteci a Universităţii, precum şi pentru decernarea titlului de Doctor Honoris Causa al Universităţii", se arată în comunicat.

Invitaţia către preşedintele CIO de a vizita Oradea a fost lansată de profesorul universitar doctor Vasile Marcu, cadru didactic al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport.

"Mai greu a fost să stabilim data exactă, pentru că vizita în România a unui preşedinte CIO este la nivel de protocol zero, la fel ca pentru un preşedinte de stat", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Vasile Marcu.

Rogge va sosi în România direct de la Campionatele Mondiale de Judo, care se desfăşoară în această perioadă la Tokio, împreună cu preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo, Marius Vizer, implicat în organizarea vizitei.

"Marius Vizer s-a adresat Comitetului Olimpic Român pentru a suporta cheltuielile ocazionate de vizita preşedintelui CIO", a spus Vasile Marcu.

Preşedintele CIO va sosi la Bucureşti în 21 septembrie, urmând să fie întâmpinat în sala de protocol a Aeroportului "Henri Coandă" de oficialităţile Comitetului Olimpic Român. Ei vor merge cu toţii la Oradea cu un elicopter. În jurul orei 16.00, Rogge va fi întâmpinat de reprezentanţii Universităţii.

Imediat după încheierea vizitei de la Oradea, înaltul demnitar va pleca spre Bucureşti, unde, potrivit unor surse apropiate evenimentului, se va întâlni cu preşedintele Traian Băsescu şi cu preşedintele Comitetului Olimpic Român, Octavian Morariu.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite