Preşedintele Barack Obama a primit Los Angeles Lakers

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele SUA, Barack Obama, a primit luni la Casa Albă echipa de baschet Los Angeles Lakers, pentru a sărbători titlul de campioană a NBA-2008-2009, cerându-i, în glumă, antrenorului Phil Jackson sfaturi pentru a-i face pe democraţi şi republicani să se înţeleagă.

Mare amator de baschet, Obama i-a spus lui Jackson că speră ca un deţinător al recordului titlurilor NBA pentru antrenori (10) poate furniza sfaturi 'democraţilor şi republicanilor pentru ca aceştia să înceapă să lucreze în echipă', provocând ilaritatea asistenţei.

În timpul unei recepţii în sala personalului Casei Albe, preşedintele a ţinut să sublinieze că Jackson, pe care l-a numit 'maestrul zen', a cucerit 6 titluri cu Bulls din Chicago, oraşul în care şi-a închipuit el cariera politică. Obama l-a salutat, de asemenea, pe Kobe Bryant, 'unul dintre cei mai buni jucători pe care i-am văzut', cel care a intrat, la 31 de ani, în clubul select al baschetbaliştilor care au marcat peste 25.000 de puncte în carieră, şi Earvin 'Magic' Johnson, fost jucător de legendă al Lakers, astăzi acţionar şi vicepreşedinte al clubului.

Preşedintele Obama a subliniat că Johnson, 50 de ani, a devenit după încheierea carierei sale un apărător al drepturilor minorităţilor şi un activist în lupta contra sida. Fostul sportiv a anunţat că a fost atins de virusul HIV în 1991.

Echipa Los Angeles Lakers i-au dăruit lui Obama un tricou mov-auriu, cu numele său şi cu numărul 1, precum şi o minge cu dedicaţii, după care au făcut o fotografie cu preşedintele.

'Singurul lucru care este mai bun decât privitul baschetului este să joc baschet, dar am 48 de ani, în curând 49 de ani şi în ultimul timp a devenit puţin mai greu să alerg pe teren', a remarcat Obama.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite